- VIF rykker ikke ned

Kjetil Rekdal åpner nå Drillo-døra på vidt gap i Vålerenga. Drillo selv er klar for det meste, og er optimist tross det skuffende poengtapet mot Stabæk.

ULLEVAAL (Dagbladet): Uavgjort til tross: I garderobene på landslagsarenaen deppet VIF som om de hadde tapt, mens Stabæk tok det ene poenget som en seier. For nok en gang var Vålerenga best i det meste. Uten å greie å vinne. Og etter kampen var en meget bitter og skuffet Kjetil Rekdal vidåpen for å utvide samarbeidet med Egil «Drillo» Olsen utover det ene planlagte møtet Dagbladet skrev om på tirsdag.

- Det kan godt hende det blir mer enn det ene møtet vi har planlagt med spillerne. Jeg skal prate med Egil til uka, men om han vil være med på treninger eller sitte på benken, er for tidlig å si, sier Rekdal.

Det eneste problemet er at Drillo tidlig denne uka fikk operert inn nytt ankelledd i venstrebeinet. Og er dermed kraftig redusert rent fysisk til å hjelpe Rekdal.

- Det blir vanskelig for meg å fly rundt på treningsfeltet. Jeg skal gå på krykker i ti uker, men jeg er jo ikke operert i kjeveleddet, sier Drillo til Dagbladet.

- Trygg

Han er positiv til å hjelpe Kjetil Rekdal med alt det Vålerenga vil at han skal bidra med. På styremøtet i Vålerenga sist torsdag ba Rekdal styret om enten å sparke ham, eller gi ham all den støtten han trenger for at klubben skal berge plassen. Etter det Dagbladet vet er det mange i VIF som har stor tro på at Drillo i en utvidet rådgiverrolle er en god oppskrift for å berge plassen. Drillos egenskaper som motivator og innpisker er høyt respektert.

- Det handler mest om å få inn en mann som kan si det samme som Kjetil, bare med litt andre ord. For meg framstår Vålerenga som et sterkt kollektiv og et lag med bra moral, sier Drillo til Dagbladet.

- Vålerenga rykker ikke ned. Det er jeg trygg på, uansett om det blir med eller uten min hjelp, så klarer de seg.

I kampen mot Stabæk mener Drillo at Vålerenga var uheldig som ikke vant. Og i det får han støtte hos flere Stabæk-gutter.

- Det var et lite ran at vi fikk poeng, sier Stabæk-kaptein Martin Andresen, som mener førsteomgangen var årsverste av Stabæk.

Men to mål av Tommy Stenersen i andreomgang, det siste på overtid, snudde det som så ut som en komfortabel VIF-seier, til uavgjortjubel for Stabæk.

Stabæk-guru Ingebrigt Steen-Jensen mener utlikningen i siste spilleminutt er en trend for Stabæk.

- Stabæk har gjort det samme i fem- seks kamper. Vi kaprer poeng i sluttminuttene. Og det er nok en grunn til at vi kjemper om medaljene, sier Steen-Jensen.

- Fånyttes

I Vålerenga er det motsatt. Laget slurver foran begge målene. Selv om de scoret to flotte mål i går, forlot VIF-gutta igjen Ullevaal med tapersmak i munnen.

- Greit at vi spilte bra. Men det føles så fånyttes å score to mål når vi gir fra oss seieren på overtid, sier banens beste, Freddy dos Santos, til Dagbladet.

David Hanssen brente også alle målsjansers mor på stillingen 2- 1.

- Klart jeg føler et ekstra ansvar nå jeg misser på en så stor sjanse. Det er for jævlig. Nå skal jeg bare rett hjem i sofaen og deppe, sier en meget skuffet Hanssen.

Og Rekdal refser spillerne sine for å svikte i de avgjørende øyeblikkene.

- Vi misser matchballene. Og i forkant av det siste målet ligger vi i feil posisjoner med kantspillerne våre. Slikt skal ikke skje, sier Rekdal.

Men han tar en stor del av skylda sjøl for at laget rotet bort to sikre poeng.

- Det første målet tar jeg på min kappe. Jeg mister ballen på midtbanen til Stenersen. Og det fører til målet, selv om det kanskje kunne vært avverget av andre. Det andre målet er ikke min feil. Stabæk skal ikke få lov til å legge inn. Og Stenersen er i utgangspunktet ikke min mann å markere. Jeg prøver å hindre skuddet, men når ikke fram, sier Rekdal.

- Det er veldig irriterende at vi ikke greier å sikre inn det som burde vært tre sikre poeng.

PRESSET: Kjetil Rekdal innrømmer at man snart kan begynne å kalle ham «uavgjorttype» og ikke «vinnertype». - Klart jeg føler det er en belastning at vi ikke vinner kamper, sier Rekdal.
KRYKKELIG KRY: Drillo og krykker er gode nyheter i Vålerenga. Da VIF gikk til kvartfinalen i e-cupen, gikk Drillo med krykker. - Ja, det er kanskje en god kombinasjon. Jeg husker godt da jeg humpa rundt mot Besiktas i Istanbul, humrer Drillo.