VIF-seier som kostet dyrt

GJEMSELUND (Dagbladet): I sitt tiende forsøk vant Vålerenga en bortekamp og krabbet over streken. Men poengene på Gjemselund kostet. Både Pascal Simpson, Dag Riisnæs og Thomas Berntsen fikk sannsynligvis resten av sesongen spolert.

- Vi betalte dyrt for denne seieren, sier VIF-trener Lars Tjærnås. Gleden over de tre uhyre viktige poengene fikk en medisinsk bismak for Tjærnås, Drillo og resten av Vålerenga.

  • Dag Riisnæs, som har vært skadd i store deler av sesongen, måtte hinke av sin gamle hjemmebane allerede etter et kvarter.
  • Høyreback Thomas Berntsen fikk seg en smell i ankelen midtveis i første omgang, men holdt ut til pause. Da ble han kjørt til sykehus, og får sannsynligvis ikke spille mer fotball denne sesongen.
  • Pascal Simpson byttet med Berntsen i pausen. Ti minutter før slutt fikk han en vridning i kneet. Resultat: Røket eller forstrukket leddbånd - og ute for resten av sesongen.
  • Det var veldig synd, for Pascal har hatt en fin stigning i det siste, sier trener Egil Olsen.

- Jeg slo opp lårskaden min og frykter at jeg er ute for resten av sesongen, sier Riisnæs.

Som en føljetong

For åttemillionersmannen var skaden et nytt tilbakseslag i en sesong som har liknet mest på et mareritt.

- Dette var spikeren i kista for meg. Skaden er dessverre representativ for hele denne sesongen. Nedturene har kommet som en føljetong. Det har vært mitt verste fotball-år noensinne, sier Simpson. Som var på vei tilbake etter et langvarig skadeavbrekk.
- Kanskje jeg begynte å spille for tidlig.

Svensken ble værende på banen med ødelagt leddbånd de siste ti minuttene i går, fordi Vålerenga hadde brukt opp innbytterkvota.

- Jeg ble på banen for å skremme motstanderne, og for å holde moralen oppe i laget. Det er tross alt bedre å spille med elleve enn ti mann. Men med alle tre skadene våre, ble det en dyr seier, sier Simpson.

Som vil legge marerittsesongen bak seg.

- Jeg får komme tilbake med dunder og brak neste år. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen.

Gode defensivt

Og det gjør han kanskje som Tippeliga-spiller. I alle fall ser tabellen mye penere ut for Vålerenga etter seieren over Kongsvinger i går. Og etter at alle tabellnaboene gikk på smeller.

- Det var på tide at marginene var på Vålerengas side, mener Drillo.

Som var storfornøyd med bortebarrieren som ble brutt, og med den defensive innsatsen.

- Men det er mye som ikke funker. Vi sliter offensivt, særlig med presisjonen i overgangene. Det er flere enkeltspillere som ikke er i form, sier Drillo.
Likevel går redningsaksjonen etter planen. Vålerenga har tatt ni poeng på de fire kampene Egil Olsen har ledet laget.

- Nå kan vi endelig se Vålerenga over streken på tabellen igjen. Jeg håper den nye plasseringa skal gjøre noe med oss mentalt, sier Lars Tjærnås.

Fotnote: Gjemselund er det nærmeste Vålerenga kommer en hjemmebane utenfor Bislett. Fem av gårsdagens VIF-spillere har en fortid i Kongsvinger: Tore Krogstad, Hai Ngoc Tran, Dag Riisnæs, Kjell Roar Kaasa og Bjørn Arild Levernes.

BORTE BRA: </B> Og klanen var fornøyd med innsatsen fra VIF- stjernene.