Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF selger Kjartansson til Kina

Får 20 millioner.

SELGES?:  Vålerengas Vidar Örn Kjartansson er på vei til kinesisk fotball.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SELGES?: Vålerengas Vidar Örn Kjartansson er på vei til kinesisk fotball. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Vålerenga har akseptert et bud på Vidar Ørn Kjartansson og regner med at spissen selges til den kinesiske klubben Jiangsu. Spissen fra Island reiser til sin nye arbeidsgiver så snart den personlige avtalen er i boks.

Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

Etter det Dagbladet erfarer vil Vålerenga tjene 20 millioner kroner på overgangen.

Gode venner
Kjartansson oppsummerer VIF-oppholdet slik:

- Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og angrer ikke et sekund på at jeg valgte Oslo som første stopp i min internasjonale karriere. Jeg har fått mange gode venner, og har likt meg veldig godt. Takket være mine gode lagkamerater ble jeg toppscorer i 2014, og det er med vemod jeg vil forlate både klubben og byen, sier Kjartansson.

- Jeg ser de sportslige utfordringene som interessante, i en liga det skjer mye rundt og som har fått mange spennende profiler. Det virker også spennende å flytte til Kina, og bli kjent med en helt annen kultur enn det vi kjenner til her oppe i Norden, sier han.

Attraktiv klubb VIF melder selv at de ser på medisinsk test og de siste forhandlingene i Kina som formaliteter.

Klubben regner islendingen som solgt.

- Spillere kommer, og spillere går. Vålerenga er et lag som må satse på spillere med potensiale, utvikle dem, og la dem gå når det kommer lukrative tilbud fra klubber som har større økonomiske muskler enn oss. Dette salget viser at vi får til dette nå, vi viser at vi er en attraktiv klubb for spillere som vil utvikle og utfolde seg, og så ta et steg videre, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

Kjartansson scoret 25 mål på 29 seriekamper for VIF forrige sesong. Han reiser - mest sannsynlig - etter bare én sesong i Oslo-klubben.