Daglig leder Erik Espeseth:

VIF-sjefen fnyser av kritikken

Daglig leder i Vålerenga Erik Espeseth hevder at det står bra til med økonomien i klubben, til tross for en rekke utskiftninger de siste åra.

UENIG: Erik Espeseth hevder at det står bra til med Vålerenga som klubb. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UENIG: Erik Espeseth hevder at det står bra til med Vålerenga som klubb. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Det har stormet rundt Vålerenga de siste dagene etter at de skuffet stort mot Haugesund hjemme på Intility Arena. Ronny Deilas menn tapte 2-1 mot vestlendingene, og dermed grep de ikke sjansen på å ta seg inn i topp fire.

Kritikken haglet etter kampen fra Eurosports fotballeksperter Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson.

Temaet var blant annet hvordan klubben drives. I dag er det Erik Espeseth som er daglig leder, noe han har vært siden Ronny Deila ble ansatt i 2016.

Rekdal sa under sendingen at han ikke er imponert over hvordan pengene blir forvaltet i klubben. Han frykter at klubben etter hvert mister midlene som de får fra eier Tor Olav Trøim.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Vålerenga-trener Ronny Deila svarer på kritikken fra Kjetil Rekdal. Reporter: Mathias Hagen. Foto: Nina Hansen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet / Eurosport. Vis mer

- De har en investor som spytter inn millioner hvert år. En dag sier det stopp. Hva da? Da sitter de igjen med saksa i ræva og må i verste fall gå ned en divisjon, fordi økonomien er ikke god nok. Jeg heier på Vålerenga, og har vært der selv i 10 år, men det er dødfødt og trist å se på. De er ikke bedre. Det burde vært bedre, men de er ikke bedre, sa han.

Slår tilbake

Nå har daglig leder Espeseth svart på kritikken, og han hevder at det står bra til med lønningsnivået blant spillerne, og at økonomien er bedre enn mange tror.

- Vi får voldsom kritikk når det gjelder pengebruken. Men det har ikke akselerert så mye som enkelte påstår, sier Espeseth til Dagbladet, og viser til at nivået på spillerlønningene nesten ikke har økt siden deres nye prosjekt startet i 2016.

Han viser til perioden fra 2013 til 2015 sammenliknet med 2017 til 2019.

- Snittet på spillerlønn er på en differanse på under én million totalt sett. Så det ligger på omtrent samme nivået. Kritikken på det økonomiske aspektet medfører ikke riktighet, sier VIFs daglige leder.

I tillegg fikk også Vålerenga kritikk for logistikken, og Rekdal hevdet at det var noen identitet eller sjel igjen i klubben. Han var også kritisk til at flere drammensere har blitt hentet for å stå for klubbdriften. Men Espeseth sier at han ikke mister nattesøvnen av den grunn.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tenker: Hva ligger i sjel? Hvordan definerer man det? undrer han.

Positiv til Deila

5. juli slo Vålerenga serietoer Bodø/Glimt 6-0. Siden den gang har det ikke blitt seier, og nå sist gikk de på et skuffende 2-1-tap mot Haugesund hjemme på Intility.

- Det er for alle som er glad i Vålerenga lov til å være skuffet. Før sommeren lå vi på 25 poeng halvspilt, hvilket tilsier at det er gode muligheter for medalje. Men etter sommeren har vi to poeng på fire kamper, noe som er for lite. Så er jeg sikker på at sportsteamet vil gå gjennom det på en grundig måte, som de pleier, og finne ut hvorfor dette har skjedd, sier Espeseth, og fortsetter:

- Men det å kalle alt dette for «Prosjekt Drammen», synes jeg er for drøyt. At dette prosjektet er mislykket, er vi ikke enige i.

Han påpeker at klubben har inngått samarbeid med opp mot 20 klubber - både sportslig og kommersielt. Han viser til Engaland, som er tiltak for breddeklubbene. Espeseth hevder også at det var lite samarbeid med omkringliggende klubber før omstruktureringa i 2016.

- Vi tar opp to eller tre egne spillere hvert år. Vi har dessuten veldig mange spillere på aldersbestemte landslag, noe som har vært en meget positiv utvikling, sier VIF-sjefen.

Til tross for at resultatene ikke har gått deres vei på ei god stund, sier Espeseth at de har stor tiltro til prosjektet deres. Målet er fortsatt å være topp fire. Han sier også at klubben har tillit til Deila som trener.

- Vi jobber hver dag for å utvikle klubben videre. Jeg synes vi har kommet et godt steg på veien. I denne klubben vinner vi og taper vi sammen, sier Espeseth.