VIF slåss for seriegull

Vålerenga- Storhamar 3- 1. Serieleder Vålerenga tok tre viktige poeng mot Storhamar i går. Nå kan trener Petter Thoresen så smått begynne å tenke på seriegull.

Etter en litt vaklende periode ser det ut til at Vålerenga har begynt å finne tilbake formen. I femte bonusrunde i går tok Petter Thoresens gutter alle poengene mot sin argeste konkurrent i kampen om seriegullet.

- Det er deilig å komme tilbake. Vi har vært litt rufsete ei stund nå, sier Vålerenga-trener Petter Thoresen til Dagbladet.

- Viktige poeng

Gjestene gikk opp i ledelsen snaue 12 minutter ut i 1. periode. Tom Erik Olsen fikk stå alene og skyte fra langt hold. To minutter seinere utliknet Vålerenga ved Erik Johansson. Hjemmelaget gikk opp til 2- 1 ved Patric Englund drøye minuttet før 1. periode var over. Sju minutter ut i 2. periode satte Anders Fredriksen inn 3- 1.

Sju runder før slutt topper Oslo-laget tabellen med åtte poeng foran Storhamar, som ligger på klar andreplass.

- Nå blir det vanskelig å ta oss igjen, sier Thoresen, som aller helst vil fokusere på én kamp om gangen, og ikke spekulere for mye på hvordan tabellen ser ut ved sesongslutt. For også han vet at åtte poeng ikke er enormt mye med trepoengssystemet.

Skuffet

For Storhamar og trener Petter Salsten ble det ingen god dag på jobben i går.

- Vi var upresise i pasningsspillet og beveget oss ikke godt nok. Jeg er skuffet over at vi ikke greide å prestere bedre, sier Salsten til Dagbladet.

I kveld skal de to gigantene kjempe om nye poeng på Hamar.

- Jeg håper vi kan vise oss fra en annen side, sier Salsten, som syns det begynner å bli langt opp til Vålerenga.