VIF sleit lenge mot miniputt

Så rant det inn mot Ørn-Horten.

(Dagbladet.no): Ørn-Horten - Vålerenga 0-5

Ørn-spilleren Evan Patros sa bråkjekt før kampen at kveldens mål var å slå tunnel på Vålerenga-kaptein Martin Andresen.

Akkurat det satte en Andresen-forkjølelse en effektiv stopper for, men for den 19-årige kantspilleren ble det nok likevel en kveld han lever lenge på.

Ørn imponerte

Anført av driblefanten holdt Ørn-Horten sensasjonelt følge med Vålerenga og det tok drøye timen før Bojan Zajic sendte de mer navngjetne gjestene i ledelsen med et skudd i korthjørne fra 22 meter.

3.-divisjonsspillerne stresset Vålerenga i oppspillene, tråkket til i duellspillet og var fullt på høyde med de lyseblå gjestene fra hovedstaden.

- Vi viser i en time at vi i alle fall er et godt 3.-divisjonslag, men vi blir litt slitne mot slutten. Det er litt kjedelig at det ble såpass mye til slutt, sier Ørn-trener Vidar Evensen til TV2 etter kampen.

Da Zajic fikk tid til å lade kanonen etter drøye time kom nemlig ketchupflaske-effekten til Lystlunden.

HULL PÅ BYLLEN: Godt hjulpet av svakt keeperspill scoret Bengt Sæternes to ganger da Vålerenga til slutt slo Ørn-Horten 5-0 på Lystlunden. Foto: Heiko Junge/Scanpix
HULL PÅ BYLLEN: Godt hjulpet av svakt keeperspill scoret Bengt Sæternes to ganger da Vålerenga til slutt slo Ørn-Horten 5-0 på Lystlunden. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

Mareritt-debut

Ørn-keeper Sonda sto en meget god første omgang mot Vålerenga, men ble erstattet av debutanten Sergazin ved halvtid. Den kasakhstanske målmannen kunne nok ønsket seg en morsommere debut.

• 65.min: Sæternes slår Sergazin i lufta etter et langt innlegg fra Jepsen. Den Tippeliga-målløse Sæternes får en enkel jobb med å doble ledelsen.

• 73. min: Sergazin feilberegner totalt spretten på ballen og Sæternes får nok en gang en enkel jobb med å trille inn sitt andre mål for kvelden.

I sluttminuttene satte Mohammed Abdellaoue inn 4-0 etter en flott enkeltmannsprestasjon og Bojan Zajic banket inn sitt andre for kvelden etter nok en svak opptreden fra keeper Sergazin.

Ørn-trener Vidar Evensen oppmuntret keeper-debutanten etter kampen.

- Han var litt rusten i dag, men han har vært helt «outstanding» i vinter. Han kommer til å bli en ressurs for oss, sier Evensen.

Det var jevnt i en time, men etter nitti cup-minutter er Vålerenga klar for 2.runde i cupen.

VIF sleit lenge mot miniputt

Molde er også videre i cupen etter å ha slått Elnesvågen 6-0.

<B>TOMÅLSSCORER:</B> Bojan Zajic scoret to mål i det som etterhvert ble en komfortabel Vålerenga-seier.