VIF sparker Rosén

I dag sender Vålerenga ASA ut en pressemelding med et innhold Dagbladet forteller deg her og nå: Sportslig leder Kenneth Rosén - ansatt ett kvarter før nedrykkskampen mot Sogndal 30. oktober 2000 - får sparken.

- Jeg har ingen kommentarer. Utspillet ligger hos klubbledelsen, sa Kenneth Rosén til Dagbladet i går kveld.

Men det har kokt i VIF-administrasjonen etter at Kjetil Rekdal erstattet Tom Nordlie 9. februar. For opprydningen i Vålerenga slutter ikke med Rosén. Administrerende direktør Even Haugen er sykemeldt på andre uka på grunn av det han sjøl kaller en «Linderoth light». Når han kommer tilbake til kontorpulten i brakka på Valle om ei ukes tid, vil også han etter det Dagbladet erfarer bli bedt om å finne seg noe annet å gjøre.

- Jeg er sykemeldt ut uka. Noe mer enn det vil jeg ikke kommentere, utenom at det har vært visse uenigheter rundt administrasjonen, sier Haugen til Dagbladet.

Kostbar glipp

Even Haugen og Kenneth Rosén har vært gode venner helt siden de begge jobbet sammen i Skjetten for noen år tilbake. Dagbladet har også fått bekreftet fra flere godt informerte kilder i VIF at tonen og kjemien mellom Kjetil Rekdal og Kenneth Rosén skal ha vært svært dårlig helt siden Tom Nordlie fikk sparken i februar. Rekdals sterke posisjon har stilt Rosén helt i skyggen, og har tydeligvis gitt eierne et inntrykk av at han er overflødig i organisasjonen. Dermed har Kjetil Rekdal trolig fått det som han vil.

- Vi har benyttet anledningen til å se på administrasjonen, sier VIF-formann Rune Hansen.

Etter det Dagbladet erfarer har gjennomgangen vært ført med jernhånd. For da Rosén slumset med keeperovergangen til Steinar Sørlie fra Byåsen, en glipp som kunne kostet Vålerenga cupavansementet og tre seriepoeng, ble han lett å felle.

I helga ble avgjørelsen tatt.

- Man må huske på hvorfor Kenneth Rosén ble ansatt, sier Rune Hansen.

- Han ble hentet til klubben for å styrke trenerduoen Tom Nordlie og Geir Bakke - for å holde dem i øra. Og han var fortsatt viktig da Kjetil Rekdal ble ansatt. Vi visste jo ikke da hvordan Kjetil ville håndtere dobbeltrollen som både spiller og trener. Men det vet vi nå - han mestrer begge deler. Derfor er premissene annerledes.

Spill

Dagbladet vet at VIF-investorene følte seg lurt av det gamle styret da den muntlige ansettelsesavtalen ble inngått med Kenneth Rosén på Ullevaal Stadion to timer før nedrykket i fjor høst. Med tidligere formann Morten Grødahl ved taleroret skaffet styret seg aksept for Kenneth Rosén gjennom å «lure» Øystein Stray Spetalen og John Fredriksens talsmann Tor Olav Trøim,som begge var meget skeptiske til Rosén, til å tro at den andre part var fornøyd med ansettelsen.

Og dermed var det investorene oppfattet som et kupp et faktum. Kenneth Rosén ble ansatt i Vålerenga klokka 18.45. To timer seinere var de i 1. divisjon.

- Mangt er ment og mye er sagt om den saken, sier Rune Hansen.

Dagsorden

- Sjøl er jeg sjakk matt fordi jeg ikke var i klubben på det tidspunktet, og derfor ikke vet hva som skjedde. Men alle vet at situasjonen i norsk fotball er annerledes enn den var for bare få år siden - det er helt nye premisser som gjelder. Det må vi forholde oss til enten vi liker det eller ikke. Noen må få sette dagsorden på saker og ting.

- Eierne?

- Ja. Sånn er det, sier VIF-formann Rune Hansen til Dagbladet.

SISTE MANN UT: Kenneth Rosén ble ansatt for å holde Vålerengas forrige lederduo, Tom Nordlie og Geir Bakke, i øra. Men han har ikke kommet overens med Kjetil Rekdal. Dermed bærer det ut av klubben.