VIF spiller på Ullevaal

Vålerenga satser på å bruke Ullevaal Stadion i kampen mot Newcastle, men forbereder seg på at Uefa ikke godtar Vallhall som reservearena.

Vålerenga bestemte seg i går for at hjemmekampen i Uefa-cupen 26. februar skal spilles på Ullevaal. Derfor meddelte klubben Uefa (det europeiske fotballforbundet) at kampen går som planlagt på landslagsarenaen, med Vallhall som reservearena. Det skal ha fått Newcastle til å steile. For hvis vinterværet setter en stopper for kampen utendørs, flyttes den altså innendørs i Vallhall. Dersom Uefa godkjenner hallen som reservearena. Det nekter Newcastle å bli med på, og nå ligger ballen hos Uefa.

ValLhall tvilsom?

- Nå har vi bestemt oss for Ullevaal med Vallhall som reservearena. Hvis vi skal få problemer nå, må følgende skje: Newcastle må få medhold hos Uefa i at Vallhall ikke kan være reservearena. Samtidig må Uefa opprettholde kravet om at vi er nødt til å ha en reservearena på grunn av de klimatiske forholdene, sier Vålerenga-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.

Må ha disp

Vålerenga er avhengige av en dispensasjon fra Uefa for å få godkjent Vallhall som reservearena. Det har blitt gitt tidligere, blant annet til Kolbotns kvartfinale i Europacupen mot Malmö. Men om Uefa krever at Vålerenga stiller med en annen reservearena, kan klubben få problemer med å finne en i Norge.

- Det må vi være forberedt på, men inntil det foreligger noe skriftlig fra Uefa, jobber vi ut fra at kampen går på Ullevaal. En reservearena må kunne avvikle kampen innen 24 timer fra det opprinnelige kamptidspunktet. Derfor blir det vanskelig å både ha hovedarena og reservearena i to forskjellige land, sier Siem.

VIF-SJEF: Kjetil SIem