Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-spillerne skeptiske til forslaget om lønnskutt

Men innrømmer delansvar for pengekrisa.

BLYTUNG JULEBESKJED: Spillerutvalgets leder Kristofer Hæstad er nå i dialog med Vålerengas klubbledelse, i håp om å finne en løsning for 2014. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLYTUNG JULEBESKJED: Spillerutvalgets leder Kristofer Hæstad er nå i dialog med Vålerengas klubbledelse, i håp om å finne en løsning for 2014. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Det har vært kjent lenge at Vålerenga styrer mot et tosifret antall millioner i underskudd for 2013. Men da klubben i går presenterte hvor ille situasjonen faktisk er - slik Dagbladet skrev er kassa tom, og en omfattende redningsaksjon må til for å unngå konkurs - ble også spillergruppa forbløffet.

- Det var en ganske tøff beskjed å få, den dagen vi skulle gå ut i ferie, sier spillerutvalgets leder, Kristofer Hæstad, til Dagbladet.

- Det har vært en del møter, og vi har hatt dialog med ledelsen en stund. Vi er blitt presentert tall som viser at klubben styrer mot underskudd, men dette med lønnskutt fikk vi dumpet i fanget først i går, sier midtbanespilleren.

- Ikke på bakbeina Styreleder Åge Petter Christiansen og daglig leder Stig-Ove Sandnes bekreftet i går at klubben fortsatt er ti millioner kroner i minus i budsjettet for 2014. Dagbladet vet at klubben har fått lovnad om at investor Tor Olav Trøim vil bidra til å redde situasjonen - så fremt også laget bidrar. Forslaget er at spillerne skal gå ned 20 prosent i lønn.

- Det er aldri en positiv beskjed å få, og det ble forskjellige typer reaksjoner. En del reagerte på timingen, sier Doffen, som ikke vil kommentere innholdet i kuttforslaget.

- Jeg vil ikke gå i detalj om prosentandelen, men vi må prøve å finne en løsning. Alle er interessert i å komme ut av dette med hodet over vannet. Vi setter oss ikke på bakbeina, og prøver å finne løsninger til hvordan vi kan bidra til å redde den situasjonen vi er i, sier Hæstad.

- Prestasjonene har vært dårlige - Men uavhengig av prosentandel: Er lønnskutt noe dere kan gå med på?

- Du kan jo tenke deg selv: Det er ikke noe vi er kjempeinteressert i.  Men alle forstår alvoret, og vi er løsningsorienterte. Vi vet at lønnskostnadene utgjør en stor post, men dette er også sammensatt - grunnlønn, bonuser og slike ting. Vi må se på dette, og andre tiltak, sier «Doffen».

- Er du enig i at spillerne har sin del av ansvaret for at økonomien er blitt dårligere?

- Ja, det har vi absolutt. Prestasjonene har vært dårlige, og vi må ta deler av dette på vår kappe. Det er absolutt noe vi føler på. Vi har prestert under det som kan forventes, fastslår Hæstad.

- En kjempeutfordring Den tidligere Start-strategen var i dag tidlig i samtaler med Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes på Valle. Spillernes interesseorganisasjon NISO bekreftet overfor Dagbladet i går at de også er involvert i prosessen.

- Vi er nødt til å ha en eller annen form for bistand her, sier Hæstad til Dagbladet.

- Hvordan vanskeliggjøres arbeidet av at dine medspillere nå er spredt utover kloden?

- Det er klart det er en kjempeutfordring. Folk er på forskjellige kontinenter, og det er vanskelig å få alles synspunkter og meninger på ting. Men vi må prøve å finne en løsning her, og så får klubben finne ut hvordan den skal presenteres, sier han.

- Det viktigste for alle - også spillerne - er å finne en utgang som gjør at vi går i balanse i 2014, sier «Doffen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media