VIF-spiss til Danmark

- Håper jeg vil komme på sporet igjen, sier Gunnar Heidar Thorvaldsson.

(Dagbladet.no) Gunnar Heidar Thorvaldsson har vært på utlån i Vålerenga fra tyske Hannover 96. Den avtalen uløper nå i sommer, og islendingen kommer ikke til å fortsette i Oslo-klubben.

Landslagsspissen har ikke funnet seg til rette i Oslo - selv om han i den siste seriekampen før EM-pausen (mot HamKam) virkelig løftet VIF da han kom inn. Han scoret også to da VIF slo Raufoss i cupen tre dager etter.

- Jeg tror spillesystemet i Esbjerg vil passe meg veldig bra, og jeg håper jeg kan komme tilbake på sporet og bidra til mange poeng. Jeg mener dansk fotball er best i skandinavia sier Thorvaldsson til hjemmesiden til sin nye klubb.

- Det er vel ingen hemmelighet at det er på grunn av manglende spilletid her at jeg nå har valgt Esbjerg. Jeg har ikke fått spille så mye som ønsket og har vel ikke fått noen store lovnader om mer spilletid framover heller. Så lenge jeg har inntrykket av at jeg ikke vil være førstevalget i Vålerenga, måtte jeg se meg om etter andre klubber, sier han til vif-fotball.no.

Vålerenga hadde opsjon på å kjøpe fri islendingen fra Hannover, men har ikke benyttet seg av denne. Esbjerg har nå kjøpt ham fri, og han reiser til Danmark så fort kontraktstida i Vålerenga er over (1. juli).

Dette betyr at han i praksis kan spille kampen mot Fredrikstad dagen før.

- Vi har inngått en avtale med en spiss som har spilt på et høyt nivå. Vi har kjøpt ham fri fra kontrakten han hadde med en Bundesliga-klubb, noe som sier mye om hvilke kvaliteter som ligger i bunn, sier sportsdirektør Niels Erik Søndergård.

Samtidig melder BBC at det nå bare er formaliteter igjen av Andrius Velickas overgang fra Viking til Glasgow Rangers. Skottene satser på at en avtale vil være i land i løpet av kvelden, etter de siste kontraktsforhandlingene og en medisinsk test.

FLYTTER TIL DANMARK: Gunnar Heidar Thorvaldsson er ferdig i Vålerenga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FLYTTER TIL DANMARK: Gunnar Heidar Thorvaldsson er ferdig i Vålerenga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
VIF-spiss til Danmark