VIF-stadion kan bli Norges største

Se illustrasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo presenterte torsdag nye forslag på hvordan Vålerengas nye fotballstadion kan bli seende ut.

Kommunen og klubben er fortsatt bare i startgropa, men har nå gjennomført viktige mulighetsstudier ved en eventuell stadionbygging på Valle. To av de viktigste punktene i denne studien var å se på de trafikale utfordringene og om det vil være plass i område til en betydelig nærings- og boligdel.

Svarene var positive, ifølge leder av Vålerengas hovedstyre Odd Skarheim.

Politikerne har ennå ikke vedtatt å gå videre i prosessen, og det er lang fra vedtatt hvordan et stadion vil se ut og hvor stor den vil være.

Ett alternativ er å bygge et stadion med plass til 22 000 tilskuere vegg i vegg med dagens skøytearena på Valle Hovin. Hvis klubb og kommune velger å gå for et anlegg med over 30 000 seter, må skøytearenaen flyttes.

- Dette er en vurdering som politikerne må gjøre, i forhold til bygging av en innendørs skøytearena på samme område eller et annet sted i Oslo, sier Skarheim til Vålerengas hjemmeside.

• Les mer: Mulighetsstudie 1 (PDF)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer