VIF-stadion kan bli Norges største

Se illustrasjoner.

(Dagbladet.no) Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo presenterte torsdag nye forslag på hvordan Vålerengas nye fotballstadion kan bli seende ut.

Kommunen og klubben er fortsatt bare i startgropa, men har nå gjennomført viktige mulighetsstudier ved en eventuell stadionbygging på Valle. To av de viktigste punktene i denne studien var å se på de trafikale utfordringene og om det vil være plass i område til en betydelig nærings- og boligdel.

Svarene var positive, ifølge leder av Vålerengas hovedstyre Odd Skarheim.

Politikerne har ennå ikke vedtatt å gå videre i prosessen, og det er lang fra vedtatt hvordan et stadion vil se ut og hvor stor den vil være.

Ett alternativ er å bygge et stadion med plass til 22 000 tilskuere vegg i vegg med dagens skøytearena på Valle Hovin. Hvis klubb og kommune velger å gå for et anlegg med over 30 000 seter, må skøytearenaen flyttes.

- Dette er en vurdering som politikerne må gjøre, i forhold til bygging av en innendørs skøytearena på samme område eller et annet sted i Oslo, sier Skarheim til Vålerengas hjemmeside.

• Les mer: Mulighetsstudie 1 (PDF)

• Les mer: Mulighetsstudie 2 (PDF)

VEGG I VEGG: I forslaget anlegges ny fotballstadion øst for og inntil Valle Hovin skøytestadion, med nytt tak. Kapasiteten vil være på 22 000 og det er planlagt et hotell i tilknytning til stadionet. Illustrasjon: Multiconsult/RunARK
VEGG I VEGG: I forslaget anlegges ny fotballstadion øst for og inntil Valle Hovin skøytestadion, med nytt tak. Kapasiteten vil være på 22 000 og det er planlagt et hotell i tilknytning til stadionet. Illustrasjon: Multiconsult/RunARK Vis mer
VIF-stadion kan bli Norges største
VIF-GRYTA: I denne varianten vil det skje én av to ting med skøyteanlegget. I «VIF-gryta» utgår skøytestadion, og da vil det være plass til 32 000 tilskuere. I «Dobbeltdekker\'n» (22 000) vil skøytebanen etableres under fotballstadionet.
NYTT SKØYTESTADION: I dette forslaget rives Valle Hovin skøytestadion og bygges opp med tak vest for fotballstadionet, som vil ha plass til enten 22 000 eller 32 000 tilskuere.