VIF-strid for åpen scene

Det såkalte indre liv i VIF Fotballs styre og administrasjon vil stå sentralt, når flere tidligere og nåværende personer fra klubben mandag møter i vitneboksen i Oslo byrett. En skittentøyvask for åpen scene kan bli resultatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bakgrunnen er at den tidligere daglige lederen i klubben, Knut Aga, har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver etter kraftige økonomiske uoverenstemmelser.

Aga var ansatt i Oslo-klubben i ett år fra høsten 1994. Ifølge stevningen mot VIF Fotball ved styreleder Jon O. Nordbrekken mener Aga å ha krav på 170 000-180 000 kroner fra VIF, inkludert renter og saksomkostninger.
Alle forsøk på å løse tvisten i minnelighet, har løpt ut i sanden - fordi partene står for langt fra hverandre.

Aga har også anmeldt klubben til Oslo-politiet for brudd på arbeidsmiljøloven. Etter to og et halvt år har han fortsatt ikke fått beskjed om noen påtalemessig avgjørelse etter det Dagbladet får opplyst. Politiet har koblet Arbeidstilsynet inn i etterforskingen.

Agas prosessfullmektig, advokat Per Sjong Larsen, sier til Dagbladet at han synes det er merkelig at klubben ikke vil gjøre opp for sine kontraktsmessige forpliktelser.
- VIF Fotball har gått ut og sagt at de skal være en ny og sunn klubb. Denne saken er etter min mening ikke noe bevis på at nettopp det har skjedd, fortsetter Sjong Larsen.

Aga mener han er trukket urettmessig for bilhold, og at han har et økonomisk krav etter kompensasjonsavtalen ved fratreden høsten 1995.

I vitneboksen møter tidligere styreleder Roy Schelander, foruten Stein Robert Ludvigsen, Lars Stensby, Svein Ovesen og Steinar O. Heyerdahl. I tillegg skal Nordbrekken forklare seg som saksøkt.

Det er avsatt to dager til rettsforhandlingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer