Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2019

VIF styrer mot 30 mill. i minus

Etter det Dagbladet erfarer styrer Vålerenga mot et underskudd på 30 millioner kroner i 2018. Det kan få konsekvenser for flere, blant andre klubblegenden Freddy dos Santos.

DÅRLIGE NYHETER: Ifølge Dagbladets opplysninger styrer Vålerenga mot et underskudd på 30 millioner i 2018. Her fra LSK-hallen på Lillestrøm, der trener Ronny Deila forbereder en ny sesong med laget. Foto: Hans Arne Vedlog
DÅRLIGE NYHETER: Ifølge Dagbladets opplysninger styrer Vålerenga mot et underskudd på 30 millioner i 2018. Her fra LSK-hallen på Lillestrøm, der trener Ronny Deila forbereder en ny sesong med laget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Overfor Dagbladet bekrefter dos Santos at han er i dialog med klubben om stillingsprosenten sin. 42-åringen har tittelen innholdsprodusent.

Det er klart at han blir med videre. Men han får trolig ikke jobbe i hundre prosent stilling, og må belage seg på å finne en annen jobb i tillegg.

- Vi har vært i dialog. Jeg vet ikke utfallet ennå. Men jeg kan jo ikke bare hoppe ut i intet, sier dos Santos, som var spiller i klubben fra 2001 til 2011.

KLUBBLEGENDE: Freddy dos Santos er i dialog med Vålerenga om stillingsprosenten framover. Foto: NTB scanpix
KLUBBLEGENDE: Freddy dos Santos er i dialog med Vålerenga om stillingsprosenten framover. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vålerengas økonomi- og regnskapsansvarlig, Per Christian Wolden, bekrefter at han har sagt opp stillingen.

- Jeg er sliten og trenger nye utfordringer. Det er ingen hemmelighet at fotballivet går opp og ned fra år til år, sier Wolden, som likevel karakteriserer oppsigelsen som udramatisk.

Klart svar

Da Dagbladet tok kontakt med Vålerenga torsdag, kom et krystallklart svar tilbake: Klubbens daglig leder, Erik Espeseth, ville ikke kommentere økonomi før etter årsmøtet 12. mars.

DAGLIG LEDER: Erik Espeseth. Foto: NTB scanpix
DAGLIG LEDER: Erik Espeseth. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Dagbladet fortalte at det er mange rykter rundt klubben - og spurte om det ikke er behov for å kommentere dette - var svaret nei. Etter en henvendelse til Vålerenga-investor Tor Olav Trøim, fikk vi likevel svar fra Espeseth på e-post:

- På denne tida jobber vi med regnskapsavslutning for fjoråret. Dette vil igjen sendes ut til medlemmer i forkant av årsmøtet, som offisielt vil behandle og vedta regnskapet 12. mars. Før den tid verken kan eller ønsker vi å uttale oss om forhold knyttet til regnskap.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal underskuddet styre mot 30 millioner kroner i 2018. Økonomiansvarlig Wolden vil ikke kommentere beløpet Dagbladet opererer med. Det vil heller ikke Espeseth.

Wolden bekrefter at publikumsinntektene er lavere enn forventet. Vålerenga hadde i fjor et snitt på 9180 tilskuere. Intility Arena har en kapasitet på 16555 tilskuere, og ikke en eneste gang var det fullt.

Samtidig opplever Vålerenga sponsormarkedet som vanskelig. I et forsøk på å få fart på sakene engasjerer klubben Ine Hope Karlsen. Hun er i dag økonomisjef i Norsk Toppfotball.

- Sentral del

På spørsmål om skjebnen til Freddy dos Santos svarer Espeseth:

- Vi har i ei tid hatt dialog med Freddy, som har hatt ønsker om å ha frihet til å kunne jobbe også med andre prosjekter. Men han vil fortsatt være en sentral del av vår satsing knyttet til ukentlig podkast, «Enga Live» i forkant av kamper og «Engaland».

- Får den utfordrende økonomien konsekvenser for den sportslige satsingen?

- Igjen: Da er vi inne på spørsmål knyttet til budsjett i 2019 og spørsmål relatert til spillerlogistikk, som du vet at vi ikke kommenterer.

Tett relasjon

- Er dere blitt lovet mer penger fra investorsida?

- Vi har en tett og god relasjon til Trøim. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere detaljer som relateres til regnskap og budsjett.

Espeseth hevder videre at det er «kontroll på driften» og at «vi ser fram til en spennende sesongstart».

Vålerenga åpner hjemme mot Mjøndalen 30. mars. Målsettingen er å komme blant topp fire, opplyser trener Ronny Deila til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!