VIF-supporter arrestert

Kastet ølboks på Nhleko

(Dagbladet.no) Klanen fikk mye å juble for i 1-3 seieren over Sandefjord på Komplett.no Arena, men det er de utenomsportslige hendelsene Klanen vil bli husket for i denne kampen.

Det var spilt 12 minutter i Sandefjord når Toni Nhleko ble liggende. Sør-Afrikaneren holdt seg til hodet og hadde tydelig vondt.

TV-bildene viste Vålerenga-supportere i heftig disputt og sekunder senere ble bengalske lys antent blant Vålerengas supportergruppe.

I ettertid er det blitt kjent at en ølboks ble kastet inn på banen og det var dette som førte til bråket blant Klanen.

- Jeg hadde akkurat reist meg fra en duell når en øl-boks traff meg i hodet, sa Nhleko til VG Nett etter kampen

Tulling

Gjerningsmannen ble kastet ut av Klanen og levert til politiet.

- Å kaste en ølboks eller andre gjenstander på en skadet motspiller er diametralt motsatt av hva Klanen står for. Tullinger som skader klubben tar vi sterk avstand fra.

- Det går heldigvis lang tid mellom hver gang det blir født en ny Einstein. Denne personen vil bli utestengt fra Vålerengas fotball og Hockeykamper, sier talsmann i Klanen, Espen Knutsen, på SMS til Dagbladet.no.

Vondt: Toni Nhleko ligger nede etter å ha fått en ølboks i hodet fra en VIF-supporter. Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX
Vondt: Toni Nhleko ligger nede etter å ha fått en ølboks i hodet fra en VIF-supporter. Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX Vis mer

Arrestert

Politiet bekrefter at de har arrestert en Vålerenga-supporter-

- Vi har tatt hånd om en angivelig Vålerenga-supporter. Han kastet en boks ut på banen, og den traff en spiller, sa operasjonsleder Tove Bakke ved Vestfold politidistrikt til VG Nett.

Opprørt

Nhleko var veldig opprørt etter kampen og forventer reaksjoner fra Vålerenga.

- Dette må Vålerenga gjøre noe med. Klubben må snakke med supporterne for dette er svært uprofesjonelt, sier Nhleko.