VIF-supportere saboterte Torps hilsen fra sykesenga

- Så lenge ingen er døde, er det meste tillatt, sier Klanen-talsmann.

VILLE IKKE HØRE PÅ TORP: VIF-supporterne (like til høyre for storskjermen) sang av full hals da Carl-Erik Torps hilsen fra sykesenga ble vist på de to storskjermene like før kampstart. MMS-foto: Gunnhild Toldnes/Dagbladet
VILLE IKKE HØRE PÅ TORP: VIF-supporterne (like til høyre for storskjermen) sang av full hals da Carl-Erik Torps hilsen fra sykesenga ble vist på de to storskjermene like før kampstart. MMS-foto: Gunnhild Toldnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brann - Vålerenga 1-4

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Mens Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesenga på Haukeland Universitetssykehus ble spilt av på storskjermene, begynte en del av de tilreisende Vålerenga-supporterne å synge for full hals.

Det utløste sterke reaksjoner blant hjemmefansen, og flere begynte å pipe for å signalisere at Klanen skulle holde kjeft. «Flaut» og «skammelig» var blant ordene som sirkulerte på tribunen, og folk kikket på hverandre mens de ristet på hodet.

- Er ikke i Bergen for å høre på Torp
Talsmann for Klanen, Svein Erik Bakke, sier til Dagbladet at de ikke kjente til at det ville være noen markering før kampen. Men han tror ikke de ville gjort noe annerledes uansett.

- Det er synd for han (Torp) at han blir syk, men vi kan ikke slutte å være supportere av den grunn. Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig. Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt før kampen, men det er blitt litt for mange markeringer etter hvert. Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også? sier Bakke.

- Så du synes ikke dette var verdt noen markering?

- Jeg er ikke i Bergen for å høre på Torp. Han er en fyr jeg ikke visste hvem var før han segnet om. Jeg drar til Bergen for å støtte laget mitt. Om noen er døde skal vi respektere det, men en videosnutt etter dette blir litt mye. Jeg tviler på om Brann-fansen ville holdt kjeft om det var motsatt, det ville overraske meg kraftig, sier Bakke.

- Vi skal overdøve alle uansett
Vålerenga som klubb opptrådte i hvert fall verdig før kampen, da en representant for klubben leste opp en hilsen til Brann-spilleren, som altså fikk hjertestans under bortekampen mot Sogndal sist helg. De hadde også med seg en blomsterbukett, og fikk stående applaus av Brann Stadion.

Deretter ble Torps videohilsen introdusert over høyttaleranlegget, uten at det budskapet nådde fram til alle i Klanen.

Klanen-talsmann Svein Erik Bakke mener Brann burde sørget for å informere i forkant - selv om han altså ikke tror det ville endret noe.

- Det blir litt fjernt, vi kan ikke følge med på hva som foregår på storskjermen. Så lenge det ikke er noen markering med stillhet pleier vi ikke å bry oss så veldig om hva som skjer. Vi hadde ikke fått med oss at det var noen markering i det hele tatt. Folk synes vi er ufine, javel, men så lenge ingen er døde, er det meste tillatt.

- Men det ble informert om hilsenen over høyttaleranlegget?

- Vi har ikke fokus på hva som foregår i arrangementet til andre lag. Denne hilsenen var noe som skjedde idet vi var på vei inn, de fleste kom 10-20 minutter før kampstart. Når du går og prater får du ikke med deg hva som blir sagt over høyttaleranlegget.

- Så det var ikke bevisst fra Klanens side å synge av full hals under videohilsenen?

- Vi skal overdøve alle uansett, det er vår «mission». Og når vi ikke har vært klar over at noe sånt skulle skje, blir det vanskelig å svare på. Vi er ikke blitt bedt om å være stille, og vi er ikke blitt kontaktet, sier han.

SNAKKET TIL BRANN STADION: De to storskjermene på Brann Stadion viste Carl-Erik Torps videohilsen til supporterne like før avspark mot Vålerenga. Torps karriere kan være over etter hjertestansen sist søndag, der han fikk et illebefinnende på banen mot Sogndal. Foto: Brann/TV 2
SNAKKET TIL BRANN STADION: De to storskjermene på Brann Stadion viste Carl-Erik Torps videohilsen til supporterne like før avspark mot Vålerenga. Torps karriere kan være over etter hjertestansen sist søndag, der han fikk et illebefinnende på banen mot Sogndal. Foto: Brann/TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer