Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-supporterne ber Martin ringe Eggen

- Kan trene hvem som helst, sier Brann-fansen.

LEDIG PÅ MARKEDET: Nils Arne Eggen ber interessert klubber ta kontakt, etter at han ble avvist i Rosenborg. Foto: Heiko Junge/SCANPIX.
LEDIG PÅ MARKEDET: Nils Arne Eggen ber interessert klubber ta kontakt, etter at han ble avvist i Rosenborg. Foto: Heiko Junge/SCANPIX. Vis mer

||| (Dagbladet): Nils Arne Eggen (68) ville gjerne trene Rosenborg de to neste årene. Da han fikk avslag på Lerkendal sendte han ut en invitasjon til andre norske klubber.

Norges mestvinnende klubbtrener er ledig på markedet, og har lyst til å være trener igjen. Det er bare å ringe.

I fjor sommer takket Eggen senior nei til å bli med i Martin Andresens trenerteam, fordi det ikke passet. Vålerenga-supporterne i Klanen håper klubben tar kontakt på nytt.

- Hvis Martin ønsker dette, så må de løfte telefonen, sier Klanen-talsmann Espen Knutsen til Dagbladet.

Passe breial for VIF Han tror det finnes mange forskjellige meninger om Eggen innad i supportergruppa.

- Men jeg er sikker på at mange synes dette hadde vært dritbra, sier Knutsen.

Personlig tror Klanan-talsmannen at Eggens tilstedeværelse er akkurat det i osloklubben trenger. På toppen av alt er Eggen tidligere VIF-back.

- Jeg mener Eggen er er den beste treneren Norge noensinne har hatt. Det meste stemmer med Eggen. Bortsett fra feil dialekt er han passe breial, og spillestilen er også bra, sier Knutsen.

Nordlies etterfølger? I Fredrikstad tør nesten ikke supportergruppa Plankehaugen å tenke tanken om Eggen som ny trener.

- Eggen er en mann som har vist veldig gode resultater, for å si det mildt. Hvis Fredrikstad kunne fått han, så ville det vært veldig bra. At han skulle være interessert i å komme til oss er mer usikkert, sier supportertalsmann Jaran Berg til Dagbladet.

Tom Nordlie er ansatt som trener i FFK, men det spørs hvor lenge det varer. Plankehaugen er verken for eller mot at Nordlie fortsetter.

- Men Nils Arne Eggen hadde vært en fin mann til å overta, sier Berg.

Også Brann har en trener per i dag, i Steinar Nilsen. Supporterleder i Bataljonen Frode Hellebø skulle gjerne sett Eggen i aksjon på Branns treningsfelt.

- Han og Steinar Nilsen sammen, det kunne vært bra. De får ringe de som har råd, jeg tror ikke Brann har det, sier Hellebø til Dagbladet.

Kan trene hvem som helst Bataljonen-lederen mener Eggen holder mål for alle klubber i Tippeligaen.

- Jeg kan bare snakke for meg selv, men det er ingen tvil om at Eggen kan bidra i norsk fotball. Han kan trene hvem som helst. Han kunne gjort en god jobb i hvilken som helst klubb. Han har meritter mange bare kan drømme om, sier Hellebø.

Bataljonen har ikke noe ønske om å kvitte seg med Nilsen, og unnskylder den tidligere TIL-trenerens resultater i førstesesongen med en anstrengt Brann-økonomi.

- Hittil har det ikke gått så bra med mannen, men han har ikke hatt de beste arbeidsforholdene. Vi får komme i gang med sesongen og se da. Det ser ikke helt lyst ut, vi har en litt tynn stall.

ØNSKET SOM MARTIN-HJELPER: Klanen håper Martin Andresen gjør et nytt forsøk på å få Nils Arne Eggen inn i trenerteamet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ØNSKET SOM MARTIN-HJELPER: Klanen håper Martin Andresen gjør et nytt forsøk på å få Nils Arne Eggen inn i trenerteamet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer