FØLGES AV STORKLUBBER: Kamer Qakar er Vålerengas yngste signering noensinne. Men pappa Adem røper at både Barcelona og Werder Bremen lurer i kulissene. Foto: Hadeland Avis
FØLGES AV STORKLUBBER: Kamer Qakar er Vålerengas yngste signering noensinne. Men pappa Adem røper at både Barcelona og Werder Bremen lurer i kulissene. Foto: Hadeland AvisVis mer

VIF-talent (15) skal i møte med Barcelona

Tidenes yngste som skriver proffkontrakt med Oslo-klubben.

|||(Dagbladet): Ifølge spillerutvikler Per Inge Jacobsen i Vålerenga er Kamer Qaka den yngste spilleren noensinne som har fått proffkontrakt med hovedstadens eneste toppklubb.

Vålerengas Harmeet Singh var også et kjempetalent, men proffkontrakt fikk den tidligere Furuset-spilleren først som 16-åring. En proffkontrakt innebærer at spilleren får lønn etter minstesats ut ifra stillingsstørrelse.

I tillegg er det innebygd et bonussystem basert på hvor mange kamper han spiller for Vålerenga.

— Veldig overrrasket
— Det har vært hard trening, sier Kamer Qaka til Dagbladet.

Unggutten bor et par steinkast unna den lokale ballbingen på Brandbu. Hver eneste dag i opptil seks-sju timer, har han stått her og trikset og lekt med lærkula. Det har gitt resultater.

Etter et treningsopphold i tre måneder i Vålerenga, ble klubben så imponert at de valgte å signere han til klubben ut 2012.

— Jeg ble veldig overrasket, men det er klart det er både spennende og litt stas å være Vålerengas yngste signering noensinne, sier unggutten.

Jaktes av toppklubber
Per Inge Jacobsen bekrefter overfor Hadeland Avis at engelske, franske og tyske toppklubber har henvendt seg til Vålerenga med tanke på prøvespill. Han vil ikke si hvilke klubber som er aktuelle.

Pappa Adem Qaka letter imidlertid litt på sløret, og bekrefter at Barcelona har sett Kamer på flere treninger og kamper.

— Vi skal i møte med Barcelona i løpet av kort tid, så får vi se hva som skjer, sier en stolt far, som samtidig bekrefter at den tyske bundesligaklubben Werder Bremen ønsker å se ham på et treningsopphold i sommer.

Drømmer om Manchester United
Midtbanespilleren Kamer Qaka har ballkunstneren Lionel Messi som favorittspiller, men er ikke like begeistret for laget Barcelona. Selv drømmer det unge talentet aller helst om spill for Manchester United.

— Barcelona vinner alt. Det er ikke noe morsomt. Drømmen er å spille i rødt for storlaget Manchester United, fastslår 15-åringen.