KOMPISER: Martin Ødegaard takker Sander Berge og de andre Vålerenga-spillerne for kampen. Etterpå byttet han drakt med Sander Berge. Foto: Bjørn Langsem
KOMPISER: Martin Ødegaard takker Sander Berge og de andre Vålerenga-spillerne for kampen. Etterpå byttet han drakt med Sander Berge. Foto: Bjørn LangsemVis mer

VIF-talentet fikk drakta til Ødegaard, og skryt fra Real Madrid-sjefen

Sander Berge (17) om Benitez-ros: - Surrealistisk.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Real Madrid-manager Rafael Benitez har sett mange fotballtalenter gjennom sine mange år som manager i flere av verdens største klubber.

På spørsmål fra Dagbladet om han la ekstr merke til noen av spillere på Vålerenga, så måtte Benitez innrømme at ja, det gjorde han.

- Jeg så ikke så mye på Vålerenga, for jeg var mer opptatt av å analysere mitt eget lag. Men nummer 23 er en god spiller. Han er bare 17 år, er han ikke, sa Benitez.

- Han er en god, ung spiller.

- Surrealistisk Og nummer 23 på Vålerenga heter Sander Berge. Han fikk 80 minutter på midtbanen mot stjernegalleriet til Real Madrid i dag.

17-åringen gjør store øyne da Dagbladet forteller han om Benitez´ros.

- Det er veldig surrealistisk at han nevner meg, når han først trekker fram en spiller. Men det er selvsagt også veldig hyggelig å høre. Jeg setter stor pris på det, sier Sander Berge til Dagbladet.

- Hvordan synes du selv at det gikk?

- Det er moro at jeg gjorde en såpass ok figur at han synes jeg var ålreit. Men det virket som de tok det litt piano i dag, for jeg har sett dem litt på tv, og da kjører de over bedre lag enn Vålerenga. Men jeg er fornøyd med at vi klarte å spille oss ut og torde å bruke ballen litt, selv om vi mest ble løpende etter, sier Sander Berge til Dagbladet.

Fikk Martin-drakta Etter kampen sikret Sander Berge seg også drakt til Martin Ødegaard.

- Det var veldig moro å bytte drakt med han. Martin er et forbilde for oss unge, selv om jeg har spilt sammen med han på G15 og G16-landslaget. Han er en kamerat, samtidig som han er et stort forbilde, sier Sander Berge.

Ødegaard-drakta skal henges opp på veggen, hjemme på gutterommet.

- Den drakten skal få hedersplassen på rommet nå, ja.

- Avtalte dere draktbytte på forhånd?

- Vi snakket litt sammen i går, men ikke om draktbyttet. Men det falt litt naturlig, når vi er venner og har spilt sammen tidligere at det ble sånn da vi møttes i gangen etter kampen.

Heier på Barcelona Selv om han fikk drakta til Ødegaard — og i tillegg fikk sitt livs største fotballopplevelse i dag, så er det ikke Real Madrid som er laget hans i Spania.

- Når man heier på Barcelona, så er ikke Real Madrid noe favorittlag. Men det tenker jeg selvsagt ikke på når jeg spiller mot dem. Jeg nøt kampen.

- Jeg har kommet langt i en ung alder, og jeg føler at jeg utvikler meg bra i Vålerenga. Nå håper jeg å få spille mer og mer etter hvert, så får vi se hvor langt jeg klarer å ta det.  

- Bra for Sander Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forstår hvorfor Benitez la spesielt merke til Berge.

- Han har jo et fotballhode, så han ser selvsagt at Berge, som 17-åring, er spennende.

- Og det var kjekt for Sander å få en sånn kamp for å lære og se. Sander er en spiller i fin utvikling, og det kan fort være at han spiller fra start borte mot Rosenborg til helga. Jeg vil ikke være redd for det, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Berge selv tror ikke på noen startplass mot trønderne...

- Vi har noen karantener nå, så vi er litt få på midtbanen, så sånn sett er jeg heldig med tanke på muligheten for spilletid, men å starte borte mot Rosenborg på Lerkendal? Det trengs rutinerte karer for det, sier Sander Berge til Dagbladet.