Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF-talentet om Paul Pogba: - Han betyr mye for meg

Vajebah Sakor visste ingenting om at han ble sammenlignet med Edgar Davids i Italia. Selv hevder nordmannen at han er nær A-laget til Juventus.

TILBAKE: Vajebah Sakor er tilbake i Norge etter tre år i Juventus. Men han vil gjerne tilbake til den italienske storklubben. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Vajebah Sakor er tilbake i Norge etter tre år i Juventus. Men han vil gjerne tilbake til den italienske storklubben. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vil Sakor bli den nye Edgar Davids? var en av overskriftene i den italienske avisa Tuttosport i 2013.

Tre år er gått siden Asker-gutten Vajebah Sakor ble sammenliknet med den nederlandske legenden, som spilte i blant annet AC Milan, Inter Milan, Juventus, Ajax, Totenham og Barcelona.

Den norske unggutten trener på Valle Hovin idet han møter Dagbladet. Fremdeles er han Juventus-eiendom, men er lånt ut til Vålerenga ut sommeren.

Han glimter til på treningsfeltet og viser noen egenskaper som få nordmenn er i besittelse av. Det er noen glimt av internasjonal klasse på VIFs trening, men det er også en lang vei å gå.

Først må 20-åringen spille seg inn på VIF og overbevise nok i Tippeligaen til at Juventus vil satse videre på nordmannen.

- Jeg er ikke så langt unna A-laget til Juventus. Men nå er alt fokuset mitt på Vålerenga. Jeg gleder meg til å møte Lillestrøm. Slike derbyer er alltid morsomme, sier Sakor til Dagbladet.

Uenig i Pogbas stempel Han liker seg godt i Oslo. Han får endelig møte barndomsvennene sine regelmessig igjen etter tre år i Italia. Samtidig holder han fortsatt kontakten med flere av hans kompiser i Juventus.

Det gjelder ikke minst stjernespilleren Paul Pogba. 23-åringen har ei fortid i Manchester United, har allerede 29 landskamper for Frankrike og anses som en av verdens beste midtbanespillere.

- Han er bare noen år eldre enn meg, så det falt veldig naturlig. Vi har et veldig godt forhold og snakker fortsatt ofte sammen, forteller Sakor.

Franskmannen har samme agent som kontroversielle Zlatan Ibrahimovic og Mario Balotelli, nemlig Mino Raiola, og har selv fått et stempel som en urokråke. Det var derfor han til slutt dro videre fra Manchester United til Juventus.

Sakor forstår imidlertid ikke Pogbas stempel som urokråke.

- Pogba er en klassefyr. Han er veldig morsom og skaper mye liv. Han skaper trivsel og glede og er en jeg trives veldig godt sammen med. Det betyr mye for meg å ha han i laget, forteller Vålerenga-spilleren.

Visste ikke om Davids-sammenlikningen Han hadde også en spesiell kjemi med Carlos Tévez, men nå er det Daniel Fredheim Holm, Kjetil Wæhler og Christian Grindheim som gjelder for unggutten.

- Du ser at Sakor har noe spesielt. Han har slitt med skader, men blir bedre og bedre for hver dag som går. Han har en spilleforståelse og noen ballferdigheter som få nordmenn i den alderen har, sier Grindheim til Dagbladet.

STORTALENT:  Vajebah Sakor får mye ros av Christian Grindheim for sitt talent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORTALENT: Vajebah Sakor får mye ros av Christian Grindheim for sitt talent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er nok bare et tidsspørsmål før han slår ut i full blomst. Snart tar han nok plassen min, sier 32-åringen og blinker lurt.

Det gjør Sakor også. Han blir smigret over rosen fra Grindheim og overrasket over sammeligningen med Edgar Davids fra 2013.

- Visste du ikke det?

- Nei, det har jeg faktisk ikke fått med meg. Er du seriøs? Det er jo veldig moro da. Det viser at folk har tro på meg, svarer Sakor.

Uenig med Eggen - støtte fra pappa Han debuterte som 15-åring på Askers A-lag og ble den yngste spilleren som har debutert i norsk 1. divisjon gjennom tidene. Dernest ventet prøvespill i AC Milan, før han til slutt endte opp i Juventus i 2013.

Da var Sakor, som er født i Liberia, 17 år gammel og hadde med faren sin til Italia.

- Det gikk veldig greit. Pappa var med i begynnelsen, noe som var godt. Etter hvert flyttet jeg for meg selv. Det har vært veldig lærerikt, forteller 20-åringen.

Han er ikke enig med Nils Arne Eggens mantra om at norske unggutter ikke bør gå utviklingsskolen i utlandet.

- Nei, for meg har det fungert veldig bra. Alle er forskjellig, men for meg og min utvikling har det vært positivt. Det gjelder både som fotballspiller og som menneske, mener Sakor.

Vålerenga møter Lillestrøm på Åråsen lørdag kl. 15.30.

GLEDER SEG: Vajebah Sakor ser fram til lokalderbyet mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: Vajebah Sakor ser fram til lokalderbyet mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!