Vålerenga møter Manchester United i kveld

VIF-treneren står over kampen etter dødsfall

Monica Knudsen blir ikke å se på sidelinja mot Manchester United etter et dødsfall i familien.

IKKE MED MOT UNITED: Monica Knudsen under en toppseriekamp mot Lillestrøm i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE MED MOT UNITED: Monica Knudsen under en toppseriekamp mot Lillestrøm i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
  • Følg Vålerenga - Manchester United på TV 2 Zebra klokka 19.

Det får Dagbladet bekreftet av Egil Ødegaard, sportslig administrator i Vålerenga kvinner.

Eli Landsem, sportslig leder i Vålerenga, tar over ansvaret på sidelinja i Knudsens fravær.

Mot rekord

Flere medier, deriblant NTB, har tidligere skrevet at tilskuerrekorden for en klubbkamp for kvinner kom i mars da 5855 tilskuere så Lillestrøm mot Barcelona i kvartfinalen i Champions League.

Den egentlige rekorden i nyere tid er derimot cupfinalen mellom Røa og Asker i 2006. Da så 8856 tilskuere Røa slå Asker 3-2 i november for 13 år siden.

Vålerenga håper naturligvis at den rekorden blir slått.

- Det er vanskelig å si om den blir det. Det blir close. Vi ligger på 8500 solgte billetter nå. Alle må også komme inn døra, sier Ødegaard til Dagbladet.

KRITIKK: Flere medier har spekulert i at United-spillerne er misfornøyde med treningsregimet til Solskjær. Andreas Pereira ler av kritikken. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- VM var viktigere

Det var nettopp Landsem som ledet Asker den gang. Nå kan hun være med på nok en historisk begivenhet.

- Det er moro å se at det går an å samle så mange tilskuere til en treningskamp. Det blir en bra ramme rundt kampen, som spillerne våre vil få en god opplevelse av, sier Landsem til NTB.

Den tidligere landslagstreneren tror derimot ikke at kveldens kamp vil ha en stor betydning for norsk kvinnefotball i åra som kommer.

- Dette er en stor happening som vi gleder oss til. Jeg tror derimot at sommerens VM var viktigere for kvinnefotballens økte interesse. Nivået var veldig bra. Det ser vi nå når de store klubbene satser med kvinnelag, påpeker Landsem overfor NTB.