VIF våknet etter Pedersens målshow

Spissen scoret to.

• Godset - VIF 2-2 (2-0)

(Dagbladet): Strømgsgodset spilte 2-2 mot Vålerenga i årets siste serierunde i Tippeligaen. Drammenlaget endte dermed på 2. plass i Tippeligaen ettersom Stabæk tapte i Bodø.

- Det er som vanlig: Vi er gode i 1. omgang og dårlige i 2. omgang. Det må vi fikse på til neste år. Jeg er takknemlig for at jeg har fått denne sjansen her i Drammen, sier tomålsscorer Marcus Pedersen til C More.

Pedersen viser at superformen fortsetter og den nylige landslagsuttatte spissen scoret to mål. Hamar-karen står med 11 mål på 10 kamper.

SCORET TO: Strømsgodsets Marcus Pedersen scoret to mål mot Vålerenga, men det var ikke nok til seier. Her er VIF-keeper keeper Sascha Burchert.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SCORET TO: Strømsgodsets Marcus Pedersen scoret to mål mot Vålerenga, men det var ikke nok til seier. Her er VIF-keeper keeper Sascha Burchert. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Men det var ikke nok til seier.

Scoringer av Melker Hallberg og Ghayas Zahid i 2. omgang sørget for av VIF tok med seg ett poeng.

- Vi gir litt «f» i annen omgang og stresser Godset litt. Lufta går litt ut av laget, sier VIF-spiller Christian Grindheim til C More.

- Vi har 2-0 og faller sammen i 2. omgang. Det er litt kjipt, men vi skal feire sølvet i kveld, sier Godsets Jørgen Horn.

Rask Marcus Pedersen fikset 1-0 etter bare 22 sekunder. VIF-spiller Ivan Näsberg leverte en fryktelig svak pasning som Pedersen fanget opp. 25-åringen satte enkelt inn 1-0 alene med keeper.

Rett før pause økte samme mann til 2-0. Bismark Adjei-Boateng fant spissen inne i feltet etter et innlegg fra høyre.

Etter pause var det VIF som styrte det meste.

Først satte VIF-spiller Melker Hallberg inn reduseringen til 2-1 etter 61 minutter.

Kjempesjanse Deretter var det Ghayas Zahid  som på vakkert vis ordnet 2-2. Zahid dro seg inn fra venstre og skjøt ballen i mål i det lengste hjørnet via stanga. Da var det spilt i 72 minutter.

Godset fikk en kjempesjanse til å ta tilbake ledelsen med ti minutter igjen å spille. Iver Fossum fikk ballen på fem meter - men avslutningen til talentet ble reddet på mesterlig vis av keeper Sascha Burchert. Målvakten reddet på utrolig vis med venstrebeinet.

Dermed endte kampen 2-2 i Drammen.

VIF endte på 7. plass på tabellen.

Andre resultater:

Bodø/Glimt - Stabæk 6-1 (0-1)
Haugesund - Tromsø 0-1 (0-1)
Odd - Lillestrøm 5-0 (1-0)
Sarpsborg - Sandefjord 2-1 (0-0)
Start - Molde 0-3 (0-2)
Strømsgodset - Vålerenga 2-2 (2-0)
Viking - Mjøndalen 3-1 (0-1)
Aalesund - Rosenborg 0-1 (0-0).