VIF-verdien doblet

Brann og Vålerenga deler tabell-toppen etter første serierunde. Det har også stimulert aksjekursen i klubbenes aksjeselskaper. Vålerenga har faktisk doblet verdien på knappe to måneder. Men det kan de takke John Carew for.

- Salget av John fra RBK til Valencia har betydd mye for oss, ja, sier formann i Vålerenga Fotball ASA, John H. Nordbrekken, til Dagbladet.

Nå tar han til orde for å sende Vålerenga på børsen. I dag figurer VIF-aksjen bare på lista over unoterte aksjer på Oslo Børs. På klubbens årsmøte i slutten av februar var kursen nede i 13 kroner. Nå har den steget til 24 kroner.

Reell verdi

Klubbformann Morten Grødahl tror verdien av aksjen er mer reell i dag, enn den var i vinter.

- Den gang sa jeg at verdien var altfor lav. Sjøl om kursen kan stige mer, så tør jeg ikke hevde at verdien er for lav i dag, sier Grødahl til Dagbladet.

Carew-salget er ikke eneste årsak til at Vålerenga-aksjen er i ferd med å feste seg.

- Vålerenga er en mindre spekulativ aksje nå enn den var før, forklarer Grødahl.

- På hvilken måte?

- Profesjonaliteten i administrasjonen er drastisk bedre, og det er mer forutsigbart hva resultatet i selskapet blir. Jeg tror ikke vi går på flere år med underskudd i aksjeselskapet.

Børsarbeid

ASA-formann John H. Nordbrekken leder arbeidet med å få Vålerenga på børsen.

- Vi står bedre rustet for dette enn noen gang. Fordelen ved å være på børs er rett og slett at det blir lettere å omsette aksjen, som igjen vil gi større tilgang på kapital fra markedet, sier Nordbrekken.

Vålerenga blir dermed den første norske børsklubben. Wyndmore-eide Molde går motsatt vei. Wyndmore er ikke børsnotert, og totalteid av Kjell Inge Røkke. Det betyr null handel. Røkke og hans menn mener nemlig at det er lite å tjene på å ha fotball-aksjer på børsen.

- Foreløpig er det ingen planer om å få Wyndmore (Molde/Wimbledon) på børs. Jeg tror ikke Vålerenga har så mye å hente på det heller. I hvert fall ikke de nærmeste to- tre årene, sier daglig leder i Wyndmore, Jan Petter Storetvedt, til Dagbladet.