VIF videre med Myhre på tribunen

Brann bøttet inn mål igjen.

(Dagbladet.no): Vålerenga - Flora Tallinn 1-0 (2-0 sammenlagt), Brann- Carmarthen 6-3 (14-3 sammenlagt)

Det var lenge et gjesp av en fotballkamp, men en scoring på overtid fra Morten Berre sørget for at Vålerenga gikk trygt videre til 2-kvailifseringsrunde i UEFA-cupen på bekostning av Flora Tallinn.

Våken dos Santos

Den estiske keeperen sleivet på et utspill og en våken Freddy dos Santos prøvde lykken. Skuddet fra femti meter gikk i tverliggeren, men Berre vaket på returen.

Fra ti meter banket han ballen i mål oppunder nettaket.

- Vi var trøtte i beina i dag og manglet lenge det lille ekstra til å avgjøre kampen. Allikevel er jeg stolt av spillerne som står på til siste slutt, sa VIF-trener Harald Aabrekk til Aftenposten TV etter kampen.

Rune Lange måtte forøvrig bæres av banen bare minutter etter han kom innpå med det som så ut som en vridning i kneet.

Enkelt for Brann

PÅ PLASS: Petter Myhre så Harald Aabrekk elde VIF videre i UEFA-cupen. Foto : Eirik Helland Urke/Dagbladet
PÅ PLASS: Petter Myhre så Harald Aabrekk elde VIF videre i UEFA-cupen. Foto : Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

I Bergen ble det som ventet enveiskjøring. Mons Ivar Mjelde sparte både Martin Andresen og Thorstein Helstad, men Tippeliga-lederen rullet enkelt over Carmarthen.

Det endte til slutt 6-3 i høljregnet på Brann Stadion.

- Vi er bedre trent, har ett bedre mannskap og bedre skadesituasjon enn på samme tid i fjor, slo Mons Ivar Mjelde fast overfor TV2 etter kampen.

2.kvalifiseringsrunde trekkes i Lyon i morgen.

VIF videre med Myhre på tribunen
<B>AVANSERTE:</B> Daniel Fredheim Holm og VIF avanserte i UEFA-cupen på bekostning av Flora Tallinn i kveld. Også Brann gikk videre.
<B>SKUDDFOT:</B> Freddy dos Santos prøvde lykken fra egen halvdel, ballen traff tverliggeren og Berre satte inn returen. Her er det Kjetil whæler osm ser vettskremt ut i nærheten av dos Santos\' høyrebein.