VIF vil ha Rekdal

I går ble det endelig klart at Kjetil Rekdal er ferdig med Hertha Berlin. Bare noen timer seinere bestemte styret i Vålerenga Fotball ASA seg for at de vil gjøre alt de kan for å få landslagskapteinen til klubben.

- Tom Nordlie tok opp saken, og ba oss om å vurdere Rekdal. Og vi som sitter på pengesekken er svært positive til å få en slik kapasitet til Vålerenga, sier ASA-formann Jon H. Nordbrekken til Dagbladet.

VIF har allerede kontaktet agent Gunnar Martin Kjenner for å få fortgang i handelen.

Har råd

Nordbrekken er klar over at Rekdal kan bli dyr, men klubben slipper i hvert fall å betale overgangssum til Hertha. Rekdal er Bosman-spiller den 11. juni.

- En investering kan godt være dyr, så lenge den er god. Vålerenga trenger et par klassespillere som Rekdal for å ta et steg framover, mener Nordbrekken.

Rekdal sjøl vet om VIF-interessen, men ønsker ikke å si hvilke klubber han vurderer sterkest. Mye tyder på at han velger å avslutte karrieren sin i Norge.

Familiehensyn

- Gutten min, Niklas, er fem år nå, og skal snart begynne på skole. Hensynet til familien er helt klart med i vurderinga om hvor jeg skal spille, sier Rekdal til Dagbladet.

Velger han Norge, satser han på å avslutte karrieren hjemme.

- Jeg har vært ute i tolv år snart. Blir jeg i utlandet, blir det bare snakk om en kortere kontrakt i en klubb som nødvendigvis ikke er i det ypperste toppsjiktet.

Uansett kan veien til Norge være kort. I utgangspunktet forlater han ikke Berlin før sommeren, men han er usikker på hvor mye spilletid han får i tiden framover. Blir han fullstendig frosset ut, vurderer han å spille i Tippeligaen for å komme på Sembs EM-lag.

- Det vil være en kriseløsning. Men jeg håper fortsatt å spille kamper i Hertha. Jeg er god nok, og med ni kamper i løpet av mars skal det mye til å bli sittende på benken hele tida.

  • Hertha spiller Champions League- kamp mot Sparta Praha i kveld. Rekdal er i troppen.

per.angell.berntsen@dagbladet.no