VIF vil på børsen - igjen

- Vålerenga ASA er på børsen i løpet av et halvt år, sier John H. Nordbrekken, leder av VIF ASA, tre år etter at deres første søknad ble avslått av Oslo Børs.

- Denne gang oppfyller vi alle krav, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal lykkes nå. Da vi søkte sist, hadde vi én mann ansatt i administrasjonen. Nå har vi åtte med god erfaring, sier foretningsmannen.

Nordbrekken fremhever videre at klubben har vist at de har nese for foretninger, og at klubbens økonomiske problemer nå er ryddet opp i.

- Aksjeselskapet har større tilgang på kapital, og salget av John Carew viser at vi kan drive butikk. Salget bringer mer tilbake enn aksjonærene har gått inn med, sier ASA-formannen til Dagsavisen.

Når det gjelder tidspunktet for når en børsnotering kan finne sted er han imidlertid noe mer usikker.

- Styret er enstemmig klar for at søknaden sendes, og det gjøres innen kort tid. Men, behandlingstiden kan være lang. Det er vanskelig å «serve» mot Oslo Børs. Det er strenge krav. Men, om et halvt år er VIF ASA børsnotert, sier Nordbrekken.

Vålerenga-aksjen er i dag notert til 24 kroner - En krone mindre enn før kjøpet av Kjetil Rekdal og salget av John Carew!