VIF vil selge Tobias Grahn

SKIEN (Dagbladet): I går valset Tobias Grahn rundt med hele Odd-forsvaret alene. Men snart kan Klanens svenske yndling være tapt for klubben. - Vi håper å selge ham, sier VIF-direktør Kjetil Siem.

Det gikk store ord om den 22-årige ballartisten da Vålerenga hentet ham for sju millioner kroner fra Lyngby. Siden har de store ordene først og fremst kommet fra Grahn selv. Men i går viste svensken til fulle hvilket talent han besitter. Et talent som kan bli gull verdt for Vålerenga.

Grahn har kontrakt med Vålerenga ut 2004, men VIF ønsker å selge ham.

- Norske klubber er avhengig av spillersalg for å overleve. Vi drømmer om at Vålerenga skal være et springbrett til de store klubbene i Europa. Derfor kjøper vi ikke gamle spillere. Tobias er 22, vi hentet ham for syv millioner. Vi håper å selge ham med en solid fortjeneste på et eller annet tidspunkt, sier Kjetil Siem.

Frekk entertainer

- Hva er prislappen nå?

- Jeg har en formening om hva Tobias er verdt, men det blir galt å si det høyt: Kommer det et tilbud på 100 millioner, så selger vi. Er tilbudet på én million, så sier vi nei. Det ligger et sted mellom der, sier VIF-direktøren.

Rekdal er ikke i tvil om at Grahn har det som skal til for å bli en internasjonal toppspiller.

- Tobias er rask, sterk og har fantastiske ferdigheter. Han er en frekk entertainer det ikke er mange av i norsk fotball.

- Hvor god kan han bli?

- Det bestemmer han selv, sier VIF-treneren.

- Ambisiøs

Rekdal har sjøl tatt ham i ørene. Ballvirtuosen fra Sverige har fått kurs både i tysk-inspirert trenerdisiplin og norsk systemfotball.

- Tobias er veldig ambisiøs, men skal han lykkes fullt ut, må han bli kvitt noen unoter. Han har altfor ofte havnet i klammeri med med- og motspillere på trening og i kamp. I det siste har det vært mye bedre, og det er bra.

Men er Tobias Grahn blitt en bedre fotballspiller i Norge?

- Nei, sier Tobias Grahn. Individuelt er jeg ikke blitt et dugg bedre. Den norske spillestilen åpner ikke for oss individualister. Den er fysisk og systematisk. Men jeg forsøker å ta til meg andre ting.

- Som hva da?

- Bli en del av et lag, forbedre hodespillet. Men jeg vet også hvilke kvaliteter jeg har. Derfor vil jeg videre ut i Europa. Kanskje om ett år, kanskje om fem, sier Tobias Grahn.

BANENS BESTE: Tobias Grahn (t.v.) i kamp med Odds Ronny Deila og Brede Bornhoff. Svensken mener han ikke er blitt det dugg bedre etter at han kom til Norge. - Den norske spillestilen åpner ikke for individualister, sier han.