VIF vil stoppe flaskesalg på Storhamar-kamper

Frykter fatalt flaskekast.

(Dagbladet.no): Vålerenga kraver umiddelbar stans av brusflaske-salg i Hamar OL-amfi. I går ble halvfulle flasker kastet inn både på isen og i spillerboksen.

Markedssjef Jan Tore Kjær sier til Dagbladet.no at det er uforsvarlig å fortsette salget på arenaen. På VIFs Jordal Amfi serveres brus i plastbeger.

- Totalt sett er det sikkerheten vi reagerer på. Hvis det kastes halvfulle brusflasser kan det få dødelig utfall. Kastet fra stor høyde kan den være like hard som en murstein. Dette godtar vi ikke, sier Kjær.

Sponsorer kylte?

VIF-direktøren hevder flasker til og med kom fra sponsortribunen til hjemmelaget i går. Han avviser Storhamars påstander om at fansen ble provosert.

Dagbladet.no var i kontakt med Norges Ishockeyforbund i 11-tida. Forbundet varsler at det kommer en reaksjon på hendelsene seinere i dag.

Vålerenga ønsker ikke, som trener Espen Knutsen foreslo i går kveld, at Storhamar skal spille uten tilskuere i neste hjemmeskamp.

- Vi er ikke ute etter å straffe Storhamar. De har et stort problem, holdningsmessig. Det må de selv ta tak i, sier Kjær.

MENER STORHAMAR DRIVER UFORSVARLIG: VIF-direktør Jan Tore Kjær (t.h), her med Shampo, mener Storhamar ikke har god nok sikkerhet på hjemmekampene. Foto: Scanpix
MENER STORHAMAR DRIVER UFORSVARLIG: VIF-direktør Jan Tore Kjær (t.h), her med Shampo, mener Storhamar ikke har god nok sikkerhet på hjemmekampene. Foto: Scanpix Vis mer

Må ta avstand

Han mener det er skammelig at fansen på Hamar gjorde narr av en VIF-spiller som lå nede med et kutt på isen i går kveld.

- Norsk idrett og norsk ishockey må ta avstand fra slik oppførsel. Det skremmer oss at en klubb vil framstå med gode samfunnsverdier og som en mønsterklubb. Og så har de publikum som er så kyniske og oppfører seg aggressivt, sier Kjær.