VIF vinner alltid når Zajic scorer

- Fortjente seieren.

TOK LEDELSEN: Vålerenga tok ledelsen etter at Moa skaffet straffe. Seiersgarantisten Bojan Zajic satte den sikkert i mål. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.
TOK LEDELSEN: Vålerenga tok ledelsen etter at Moa skaffet straffe. Seiersgarantisten Bojan Zajic satte den sikkert i mål. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix.Vis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Bodø/Glimt 2-1 (0-1)

Det tok bare fem minutter og 42 sekunder før Bojan Zajic trillet ballen bak Pavel Londak, og i samme sekund senket Vålerenga-supporterne skuldrene med visshet om at de skulle gå hjem med tre poeng.

Den populære serberen noterte seg for sitt åttende seriemål i sin Vålerenga-karrieren da han gjorde 1-0 mot Bodø/Glimt, alle syv gangene med like lykkelig utfall:

Det begynte mot Odd i september 2007 — Vålerenga vant 4-1.

I fjor ble det tre nettkjenninger, mot HamKam (3-0), Stabæk (2-1) og Strømsgodset (3-1).

I år har det gått like bra.

Han scoret det siste målet i 3-0-seieren mot Molde, så bidro han da Fredrikstad ble slått 2-1 uken etter, og drøye tre uker etterpå startet han showet mot Viking — og Oslo-laget vant igjen 3-0.

Tamme nordlendinger
Om det var det som fikk Bodø/Glimt til å miste motet tidlig i kampen er mer usikkert, men det var i alle fall ingen tvil om hvem som var det beste laget.

Moa burde doblet ledelsen på en gedigen dobbeltsjanse midtveis i førsteomgangen, mens Bengt Sæternes i alle fall skulle gjort det da han ble elegant spilt fri like før pause - bare for å blåse ballen over alene med Pavel Londak.

— Vi burde ha avgjort kampen med alle de store sjansene vi hadde i 1. omgang, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud til NTB.

Bodø/Glimt hadde ikke mye å by på, og noterte seg for sin eneste store sjanse i førsteomgangs siste spilleminutt.

Erik Hagen serverte Glimt en gavepakke av de sjeldne, men Stig Johansen traff ikke målet fra 15 meters hold.

— Kampen var et steg i riktig retning. Slik sett var dette en fortsettelse på det vi gjorde mot Lillestrøm sist. Jeg synes at vi hadde nok sjanser til at vi burde ha fått med oss et poeng, sier Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til NTB.
 
Nevnte Johansen ble byttet ut ved pause — og for et lykketreff for Kåre Ingebrigtsen. Inn kom Thiago Martins, som bare brukte syv og et halvt minutt på å heade ballen iskaldt ved den borteste stolpen. Troy Perkins var sjanseløs, og Glimt var på vei mot et kjærkomment poeng. Faktisk yppet nordlendingene seg flere ganger utover andreomgangen, blant annet da en grov feilpasning fra Martin Andresen sendte nevnte Martins gjennom, men VIF-manageren ble reddet av sin sisteskanse Troy Perkins.

Snytt for straffe
Likevel var det Vålerenga som hadde ballen mest også i andreomgangen, men de helt store sjansene kom ikke før det siste kvarteret.

Først da nevnte Zajic testet skuddfoten fra 20 meter, deretter da Singhs innlegg gikk i stolpen — og ikke minst da Bojan Zajic ble snytt for et straffespark ti minutter før slutt:

Serberen dro ballen innenfor Glimts femmeter, Monuir Hamoud strakk ut høyrelabben og blokket ballen.

Dommer Ken Henry Johansen vinket spillet videre og det helt feilaktig.

Sluttdrama
I stedet kunne Bodø/Glimt sikret seg seieren minuttet før slutt, men Runar Berg var et skonummer for lite til åskli inn vinnermålet.

I stedet var det Moa som to minutter på overtid kom alene gjennom på høyresiden og banket inn 2-1-målet.

Dermed lever Zajic-statistikken videre.

- Vi var rufsete i mye av spillet vårt i dag, men fortjente likevel å vinne. Bodø/Glimt var likevel farlige på kontringer, så det var deilig å få utløsningen på slutten, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sporten.

SENTRAL: Moa skaffet straffe, og scoret selv. Her omfavnes han av Bengt Sæternes. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SENTRAL: Moa skaffet straffe, og scoret selv. Her omfavnes han av Bengt Sæternes. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer