SCORER PÅ BESTILLING: Bojan Zajic (bildet til venstre) og Aaron Samuel er eks Vålerenga-spillere som har funnet tonen foran mål i Sarpsborg 08 i vinter. De troner øverst på lista over vinterens goalgettere i treningskamper. Foto: Digitalsport og NTB Scanpix
SCORER PÅ BESTILLING: Bojan Zajic (bildet til venstre) og Aaron Samuel er eks Vålerenga-spillere som har funnet tonen foran mål i Sarpsborg 08 i vinter. De troner øverst på lista over vinterens goalgettere i treningskamper. Foto: Digitalsport og NTB ScanpixVis mer

«VIF-vrakene» som bøtter inn mål for Sarpsborg 08

Toppscorere i vinterens treningskamper.

Sarpsborg 08 har hatt en fantastisk vinter, og er ubeseiret på åtte treningskamper.

De som har scoret flest mål for laget spilte begge i Vålerenga i fjor.

• Aaron Samuel har tegnet seg for flest mål i vinterens treningskamper, og står med seks nettkjenninger. Det samme gjør Vålerengas Vidar Örn Kjartansson.

• Bojan Zajic følger deretter med fem vinterscoringer.

- Ble overrasket
Samuel kom til Sarpsborg 08 i fjor sommer, mens Zajic reiste til Sarpsborg i januar i år.

- Jeg var overrasket over at vi fikk tak i Aaron Samuel. Han er stor (1,88), sterk og rask, akkurat de fysiske attributtene vi så etter, sier Sarpsborgs trener Brian Deane til Dagbladet.

Sarpsborg var i fjor i play off for å sikre seg tippeligaspill også i år. Det sikret de seg med seier over 1.divisjons-laget Ranheim.

Blir viktige En god oppkjøringsperiode, til tross: Det hele starter for alvor 30. mars.

- Jeg prøver å ikke legge for mye press på spillerne mine før sesongstart, men det er ingen tvil om at Samuel kan bli veldig viktig for oss denne sesongen. Han har vært veldig god for oss i sesongoppkjøringen, og noen av scoringene har vært fantastiske, sier Brian Deane til Dagbladet.

- Og Bojan Zajic?

En god start - Bojan er 33 år, og ikke noen unggutt. Han hadde allerede et godt renommé da han kom til oss. Han viser at han fortsatt har mål i seg. Noen av scoringene hans i vinter har vært god klasse. Hans rutine blir også viktig for oss, sier Deane.

Bojan Zajic legger ikke skjul på at formen har vært bra i vinter. Men også han er klar over at alvoret starter med Tippeligaen.

- Jeg synes det har vært en bra vinter for meg. Det er en god start, men oppkjøringa er ikke Tippeligaen. Jeg håper å fortsette å gjøre det bra, sier Zajic til Dagbladet.

Fornøyd med klubbvalg Zajic var skadet og spilte ikke mye forrige sesong for Vålerenga. I oppkjøringskampene har han fått en ny plass på banen, noe han trives med. Han er fornøyd med valget av klubb, sier han til Dagbladet.

- Nå får jeg spille mer offensivt. Den rollen jeg har nå er vi alle fornøyde med. Jeg trives godt i Sarpsborg, og er fornøyd med klubbvalget, sier han.

• Sarpsborg 08 åpner Tippeligaen på hjemmebane, mot Brann søndag 30. mars.