VIFs jubelhelg i full gang. Enkel seier mot Tromsø

Nå venter Real Madrid.

Vålerenga-Tromsø 1-0 (1-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Når Real Madrid kommer til byen, må seriekamper vike. Derfor ble Vålerenga-Tromsø spilt fredag kveld i stedet for søndag.

Om mindre enn 48 timer er det Martin Ødegaard og Co. som skal innta Ullevaal, sammen med nær 30.000 godt betalende tilskuere. Men for Kjetil Rekdal var den poengtellende Tromsø-kampen aller viktigst denne augusthelga - ei helg som ble ekstra god for alle med Vålerenga-hjerte da Mohammed Abdellaoue lot seg presentere som ny spiller i sin tidligere klubb i timene før avspark.

«Moa» fikk taktfast jubel da han løp rundt inne på Ullevaal-matta i pausen av oppgjøret mot Tromsø. På det tidspunktet hadde allerede Vålerenga vist seg så pass kontrollerende mot vertene fra nord at de tre poengene virket å være i boks.

TIL i tverrliggeren Det var riktignok Tromsø som tente den første fyrstikken: Etter sju minutter spratt ballen ned i beina på Gjermund Åsen, som klinket til med full venstrebeinskraft fra skrått hold. Kula smalt i tverrliggeren over en utmanøvrert Sascha Burchert.

Et lag i motgang trenger gjerne at sånne skudd ramler ned i nettet, for sjansene kommer ikke av seg selv. Tromsø har bare vunnet én bortekamp denne sesongen, og hvis vi ser bort fra Åsens avslutning var det lite før pause som tydet på at det tallet skulle dobles mot Vålerenga.

Etter 19 minutter kom scoringen - for Kjetil Rekdals menn. Tromsø - som kom til Ullevaal med 0-6 mot Strømsgodset på Alfheim som sin forrige kampopplevelse - hadde nettopp flyttet opp både midtbanespillere og backer, og overgangsmuligheten gapte mot de blå. Christian Grindheim så rommet som Ghayas Zahid hadde funnet seg omtrent der TILs høyreback skulle ha vært. Zahid tråklet seg innover og skjøt ballen klokt i nærmeste hjørne.

- Jeg er litt heldig, men jeg tror ballen hadde gått inn uansett. Det var veldig deilig, sier Zahid til TV 2 Zebra om målet.

Ny keeper-null Andreomgangen var innholdsfattig. Verken Vålerenga eller Tromsø kom til særlig mange opplagte sjanser. Ett av de farligste forsøkene sto Tromsøs Magnus Andersen for åtte minutter før full tid, men fra skrå vinkel gikk skuddet inn i mølja i stedet for å sette Sascha Burchart på prøve.

Prøver vil Burchart garantert bli satt på når Real Madrid står på motsatt halvdel søndag ettermiddag. Men det aksepterer de fleste på Oslos østkant, for med Moa i stallen og tre nye poeng i den ytterste tabellkolonnen, er det viktigste allerede i boks. Nå gjenstår bare stjernefesten.

Dårlig dag - Jeg er fristet til å si at VIF vinner på en dårlig dag, sa Egil «Drillo» Olsen som kommenterte kampen på TV 2 Zebra.

De neste tre kampene for VIF er mot Molde, Rosenborg og Aalesund. Det ble bare ett poeng totalt mot disse lagene i de første oppgjørene denne sesongen.

- Det var helt avgjørende for oss å vinne denne kamper her, sier Rekdal, som forventer tøff motstand i de neste tre kampene.

Tromsø tapte 6-0 mot Strømsgodset forrige runde, og risikerte lite selv da de havnet under mot VIF i kveld.

- Det eneste jeg syns er trasig etter denne kampen her er at vi ikke har scoret på to kamper. I dag er det bare utur, mente Tromsø-trener Steinar Nilsen.