VIFs nye hit

Vålerenga- Ørn-Horten 3- 2. Michel Dinzey (28) har kongolesisk far, erfaring fra fem tyske storklubber og et sinnssykt bra venstrebein. Da Vålerenga leide ham, var det i håpet om å få en ny hit i den skadeskutte A-lagsgjengen.

Men også Dinzey har skadeproblemer. Etter periodevis storspill i gårsdagens debut, måtte han forlate Ullevaal-matta midtveis i andre omgang.

- Før jeg kom til Vålerenga, ble jeg meniskoperert i det venstre kneet. Et spark gjorde at jeg fikk veldig vondt, og ikke kunne fortsette. Forhåpentlig er jeg på banen igjen i onsdagens 4. rundekamp mot Moss, sier Michel Dinzey til Dagbladet.

I Stuttgart, St. Pauli, Hertha Berlin, 1860 München og Hannover har han for det meste operert på midtbanen. Da Lennart Steffensen måtte melde pass etter pause, ble Dinzey satt ned på venstre back.

- Selv om jeg normalt hører hjemme på midtbanen, spiller jeg der hvor treneren bestemmer. I hvert fall i den første kampen. Vi startet bra i går, men etter en halvtime begynte det å gå galt. Da greide vi ikke å holde ballen i laget lenger, sier Michel Dinzey etter debuten.

Mens venstrekneet hans ennå var hundre prosent bra, hadde han flere kruttsterke skuddforsøk mot den spretne og dyktige Ørn-keeperen, Helge Fjeld (37).

- Michel er også løpssterk, og kommer til å bli viktig for oss i kampene framover. Vi må ha 70 poeng for å være sikre på opprykk, og er foreløpig to poeng bak skjema, sier Vålerengas spillende trener, Kjetil Rekdal.

I går så det lenge ut til at Vålerenga skulle spasere inn seieren. 2- 0 etter halvspilt førsteomgang var helt i orden. Midtveis i andreomgangen hadde Ørn snudd kampen fullstendig, og utliknet.

- Etter en bra førsteomgang (2- 1), slapp vi Ørn inn i kampen. Det samme skjedde mot Mandalskameratene. Da ledet vi 3- 0, men vant til slutt 3- 2. I stedet for å la motstanderne komme tilbake, må vi punktere kampene når vi leder så mye, sier Kjetil Rekdal.

Petter Belsvik (33) lagde sitt første seriemål for Vålerenga (1- 0), mens Espen Musæus (25) ble matchvinner.