Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Comeback-kongen Enar Jääger

VIFs nye signering overrasket alle: - Jeg trodde han bare var her på ferie

Han har signert så mange ganger for Aalesund og Vålerenga at kaptein Jonatan Tollås Nation har mistet tellingen. Da Enar Jääger dukket opp på Valle rett før seriestart, tok han alle på senga.

SIGNERER IGJEN OG IGJEN: Ingen drar oftere vekk fra Norge ved sesongslutt, men returnerer rett før seriestart enn Enar Jääger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIGNERER IGJEN OG IGJEN: Ingen drar oftere vekk fra Norge ved sesongslutt, men returnerer rett før seriestart enn Enar Jääger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Da Vålerenga slo Sogndal 3-0 hjemme på søndag, spilte den estlandske landslagsbacken Enar Jääger årets første seriekamp - denne gang som midtstopper sammen med VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation.

Null baklengs og tre poeng indikerer definisjonen på suksess i comebacket. Og nettopp comeback har blitt Jäagers spesialitet. Mannen med hele 121 A-landskamper signerte for Aalesunds Fotballklub for første gang i 2007.

To ganger forsøkte Jääger lykken i utlandet. Begge gangene kom han tilbake til Sunnmøre. Totalt signerte 32-åringen tre ganger for AaFK. Nå er han i ferd med å kopiere den spesielle statistikken i Vålerenga.

Først var han på utlån i hovedstadsklubben i 2015. Så signerte han permanent med Vålerenga i fjor, før han - i kjent stil - forsvant i vinter. Rett før seriestart var imidlertid Jääger på plass igjen og signerte enda en gang for VIF.

- Da han kom hit siste dagen før seriestart, trodde jeg han bare var på ferie her. Men da hadde han visst signert - igjen, sier Tollås Nation til Dagbladet.

ENDELIG FOR VÅLERENGA: Hovedstadslaget Vålerenga har slitt den første delen av Eliteserien 2017. Men i den femte runden løsnet det skikkelig mot Sogndal. Christian Grindheim, Jonathan Tollås Nation og Bård Finne scoret målene. Video: Fotball Media Vis mer

- Enar er en fin fyr og har veldig mye rutine, så det var en positiv overraskelse det.

- Han har en spesiell evne

Tollås Nation har spilt sammen med Jääger i både Aalesund og Vålerenga.

- Han må vel være den lagkameraten du har fått flest ganger?

- Haha, ja, definitivt. Enar kom tilbake og signerte for oss et par ganger i Aalesund og nå et par ganger her. Han reiser hjem på ferie, trener med Flora Tallin og koser seg, men når alvoret kommer, er han på plass igjen, sier VIF-kapteinen.

- Enar har en spesiell evne til å alltid være klar når det er kamp, uavhengig av hvor lang pause han har hatt. Jeg skulle ønske jeg hadde det samme. Enar er strukturert og flink til å holde formen oppe og har jobbet bra etter korsbåndsskaden i fjor.

Deilas forklaring

Estlenderen røk korsbåndet borte mot Bodø/Glimt i fjor, men har etter en lang opptreningsperiode kommet tilbake til sitt toppnivå.

Vålerenga-trener Ronny Deila er glad for at 32-åringen er tilbake i klubben.

- Han dro etter forrige sesong fordi vi ville se etter yngre alternativer. Enar var skadet i tillegg, men det har gått bra. Han hadde ikke funnet en klubb og vi trengte en ny spiller, så da passet strålende. Enar kan bekle alle posisjoner i forsvaret, sier Deila til Dagbladet.

- Enar har de egenskapene vi har sett etter. Han har erfaring, lederegenskaper og gode ferdigheter. Ikke minst er han svært allsidig, sier Deila.

- Skjema til 170-180 landskamper

Tollås Nation synes det er synd at skadene har ødelagt for Jääger de siste årene.

- Han har vel 120 landskamper for Estland. Jeg husker at Enar hadde 110 kamper for fem år siden. Han lå på et skjema til 170-180 landskamper, så det kunne blitt litt av en rekord, sier VIF-kapteinen.

Selv er estlenderen glad for å være tilbake.

- Jeg har trent knallhardt i vinter. Både kneet og formen kjennes bra ut. Jeg gleder meg til å bidra med min erfaring og mine kvaliteter.

Vålerenga møter Odd i Skien søndag kl. 20.00. Begge lag har skuffet i sesonginnledningen med seks poeng på de fem første kampene.