KANONSCORING: Den nye VIF-spilleren Diego Calvo strekker armene i været etter superscoringen for Costa Rica i VM-kvalifiseringskampen mot Jamaica i natt. I Vålerenga blir han på ny lagkamerat med Giancarlo Gonzalez (t.v.). Foto: Ezequiel Becerra / AFP / NTB Scanpix
KANONSCORING: Den nye VIF-spilleren Diego Calvo strekker armene i været etter superscoringen for Costa Rica i VM-kvalifiseringskampen mot Jamaica i natt. I Vålerenga blir han på ny lagkamerat med Giancarlo Gonzalez (t.v.). Foto: Ezequiel Becerra / AFP / NTB ScanpixVis mer

VIFs nye ving med superscoring for Costa Rica i natt

- Ikke overraskende for meg, sier VIFs sportslige leder.

18. mars signerte Vålerenga en fireårskontrakt med den kostarikanske kantspilleren Diego Calvo (21). I natt spilte han sin andre landskamp, VM-kvalifiseringskamp mot Jamaica, og det er en kamp han helt sikkert kommer til å huske lenge:

Vålerengas nysignering kom på banen etter 58 minutter og ni minutter før slutt la han på til 2-0 etter et soloraid av de helt sjeldne:

Han mottok ballen ute på venstrekanten, dro av en mann på vei inn i 16-meteren, vendte opp innover og frigjorde plass til å skyte før han plasserte ballen utenfor keepers rekkevidde i det lengste hjørnet.

Den flott scoringen kan du ser her.

- Har sett mange slike Vålerengas sportslig administrative leder var selv i Costa Rica og signerte kontrakten med den unge og spennende kantspilleren.

- Det var en flott scoring. Jeg har sett han score mange slike, så jeg er ikke overrasket, sier Stein Hoff til Dagbladet.

Vålerenga har hentet Diego Calvo fra toppklubben LD Alajuelense, samme klubb som de i fjor hentet midtstopperen Giancarlo González fra - som for øvrig spilte hele kampen for Costa Rica i natt.

Rekker ikke Sogndal Calvo skal etter planen reise med Giancarlo González til Norge nå i slutten av mars, men Stein Hoff tror ikke at den høyrebeinte kantspilleren blir klar til kampen mot Sogndal 2. påskedag.

- Kampen mot Sogndal kan nok komme litt for tett på Diegos ankomst til Norge. UDI holder naturlig nok stengt i påsken og da sier det seg selv at vi nok får litt utfordringer med å få på plass oppholds- og arbeidstillatelsen innen Sogndal-kampen, sier han.

Speidet på over tid Vålerenga-trener Kjetil Rekdal gleder seg til å få nykomlingen på plass. Han mener de har fått tak i en spiller som bidrar til å gjøre klubben et hakk hvassere.

- Dette er en spiller vi har sett på lenge og som har egenskaper vi trenger i Vålerenga. Han er en spennende ung spiller med god hurtighet, en god avslutter og flink til å utfordre én mot én. Han kan spille på begge kantene og eventuelt rett bak spissen, sier Kjetil Rekdal om spilleren til Vålerengas hjemmeside.

NB! Tidligere VIF-spiss Luton Shelton fikk 61 minutter på banen for Jamaica mot Costa Rica i natt.

FIRE ÅR I VIF: Diego Calvo skrev for ni dager siden under en kontrakt som binder han til Vålerenga ut 2016-sesongen. Foto: Stein Hoff / Vålerenga
FIRE ÅR I VIF: Diego Calvo skrev for ni dager siden under en kontrakt som binder han til Vålerenga ut 2016-sesongen. Foto: Stein Hoff / Vålerenga Vis mer