VIFs seiersrekke sprakk på Ullevaal

Vidar Örn Kjartansson scoret etter 37 sekunder, men Viking er fortsatt ubeseiret i Tippeligaen.

Vålerenga - Viking 1-1.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga hadde en perfekt hjemmestatistikk før toppmøtet mot Viking, med tre strake seirer og 9-1 i målforskjell.

Blant annet fjorårets seriemester Strømsgodset røk 0-3 på Ullevaal stadion, og i kveld var det en ny medaljekandidat i Viking som skulle teste hva dette Vålerenga-mannskapet er laget av.

37 sekunder
De fikk svar umiddelbart:  

Kampuret viste bare 37 sekunder da vertene allerede hadde tatt ledelsen.

Og selvsagt var det snakkisen og toppscoreren Vidar Örn Kjartansson som igjen leverte varene. Med en perfekt stikker fra Niklas Gunnarsson fikk Kjartansson fri bane mot Viking-keeper Iven Austbø. Og nok en gang viste islendingen hvilken iskald avslutter han er:

I stedet for å bare kline til, så beholdt han roen og overskikten, og plasserte kula lavt og kontrollert rundt Vikings sisteskanse.

Dommer over ende
Størst underholdningsverdi i minuttene som fulgte hadde Håkon Skogseids nedløping av den ene linjedommeren, før det tok seg litt opp igjen etter rundt 20 minutter.

Da måtte den innleide VIF-keeperen Michael Langer vise fram en av kvalitetene som gjør at trener Kjetil Rekdal rangerer østerrikeren som den beste keeperen i Tippeligaen: Han var raskt nede og stengte luka Viking hadde til å utligne på.

Viking fikk blod på tann, og satte vertene under et press, men Vålerenga klarerte det de var kar om, ristet av seg rystelsen og hevet seg igjen.

Nesten for Örnen
Først var Rasmus Lindkvist nære å doble ledelsen, men avslutningen etter at han ble spilt fri av et Ruben Kristiansen-hælspark, endte i tverrliggeren, i stedet for under.

Og like etter var målsniken Vidar Örn Kjartansson uhyre nære igjen. Han fikk pannebrasken på en corner, men Viking fikk ryddet unna på målstreken.

Deretter testet Diego Calvo Viking-keeperen med et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren like før halvtimen var spilt.

Ingen tvil om at Vålerenga gjorde sitt til å fortjene ledelsen til pause.

Rundingsbøye Gjestene fra Stavanger skred til verket med alvorlige hensikter fra start i andreomgang, og seks minutter seinere fikk de lønn for strevet:

Veton Berisha gikk seg fast, spilte videre til Indridi Sigurdsson, som utlignet med et skudd i motsatt hjørne etter først å ha brukt Alexander Mathisen som rundingsbøye.

Gjestene var hissige på grøten etter utligningen også, uten at de helt store sjansene ble skapt, selv om Vålerenga ble spilt lave på eget gress.

Jaget seiersmål
Mellom det 58. og 75. minutt satte Vålerenga innpå trioen Morten Berre, Herman Stengel og Daniel Fredheim Holm, et klart tegn på at Rekdal rår over en brukbar tropp i år. De klarte derimot ikke å heve verken kvaliteten eller bidra til å flytte laget høyere i banen.

Det var Viking som ville mest - eller klarte mest - det siste kvarteret, og både Veton Berisha og innbytter Jon Dadi Bödvarsson var nære scoring.

Men det ebbet ut med ett poeng til hvert lag på landslagsarenaen. Det er nok begge lag sånn brukbart fornøyd med. Spesielt etter at Daniel Fredheim Holm var centimetre unna å sikre tre VIF-poeng to minutter før full tid etter en heading som Austbø virkelig måtte strekke seg etter.