VIFs stadiondrøm kan bli knust av skøytehall

- Ikke i tråd med bystyrets vedtak, sier Vålerenga.

ØNSKER EGEN STADION: Vålerenga har jobbet med planene om sitt eget fotballstadion i sju år, og målet var at det skulle stå ferdig i 2015. Men nå skaper Plan- og bygningsetaten i Oslo problemer. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
ØNSKER EGEN STADION: Vålerenga har jobbet med planene om sitt eget fotballstadion i sju år, og målet var at det skulle stå ferdig i 2015. Men nå skaper Plan- og bygningsetaten i Oslo problemer. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Vålerenga håper å ha nytt stadion klart i 2015, men Plan- og bygningsetaten i Oslo fraråder sterkt fotballklubbens planer, skriver Aftenposten.

I sju år har VIF jobbet med stadionprosjektet på Valle. Et krav er at det bygges skøytehall under fotballanlegget. Det har ikke Vålerenga råd til.

- Vi ser at det kan være en dyr løsning, men vil forhindre at det blir liggende to store haller midt i grøntdraget. Når du har bygd ned grøntområdene, er de borte, sier avdelingsdirektør i Plan- og bygningsetaten, Berit Skarholt til Aften.

Et alternativ er at Vallhall rives, men med lange leiekontrakter er det neppe aktuelt. Samtidig har Statens vegvesen levert innsigelse om at det blir for mye trafikk i området. Byrådet i Oslo skal i megling med veivesenet.

- Dersom det blir vedtatt bygd skøytestadion under fotballstadion, vil vi bli overrasket og skøytefolket glade. Vi står på at det er urealistisk og ikke i tråd med bystyrets vedtak, men bystyret står fritt til å endre sine vedtak, hvis de ønsker det, sier styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen.

Han har fortsatt stor tro på at anlegget blir realisert og Vålerenga flytter inn på egen hjemmebane i 2015. VIF spilte lenge på Bislett, men har i mange år spilt sine hjemmekamper på Ullevaal. 

(NTB)