VIFs styreleder tør ikke si høyt hva marerittet hans er

- Som å være i nedrykksposisjon. Video: Daglig leder forklarer krisa.

(Dagbladet:) I dagens utgave av Dagbladet legger Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes kortene på bordet:

I et fire siders langt intervju, som du også kan lese på Dagbladet Pluss, forteller Sandnes hvorfor den økonomiske krisa på Valle nå er så stor at det er en reell fare for at Oslo står uten en toppfotballsatsende klubb om ett år.

- Et worst case scenario er at vi ikke får den støtten fra sympatisører og partnere som vi trenger. Klarer vi ikke det, så har vi ikke livets rett til å drive toppfotball i Vålerenga på dette nivået, sier Sandnes.

VIF mangler 15 millioner på å klare seg gjennom 2014.

- Det aller verst tenkelige er at vi ikke klarer forpliktelsene, og må legge ned, sier Sandnes til Dagbladet.

Følelsen av nedrykk Klubben har to styrer - Vålerenga Fotball Invest AS og Vålerenga Fotball. Lederne av de to styrene gir Sandnes full ryggdekning i den dystre virkelighetsbeskrivelsen.

- Situasjonen er klart alvorlig. Det har jo vist seg at dette ikke er liv laga uten tilførsel fra aksjonærer, sier styreleder i Vålerenga Fotball Invest AS, Henrik A. Christensen.

- For å bruke et bilde: Vi sitter nå med den samme følelsen som når vi er i nedrykksposisjon. Bare at den nå er knyttet til økonomien, og ikke poengene. En følelse av alvor, frustrasjon og fortvilelse, sier styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen.

- Hva er verst tenkelig utfall nå?

- Vi mener vi skal kunne klare dette, med en hestekur. Men å spekulere på hva som er verst tenkelig utfall nå... Det ser jeg på som et mareritt. Og jeg vil helst holde det for meg selv, svarer Åge Petter Christiansen.

- Vålerenga har kuttet kostnader over en lav sko i en lang periode. Nå må det sterkere lut til. Over tid vil det bli lavere kostnader, for vi har kontrakter med spillere som er langt over markedsnivå. De vil jo gå ut. Men jobben nå blir den samme som i alle kriserammede selskaper: Hardt arbeid, fokus på å prøve redusere kostnader, og på å finne nye inntektsmodeller, sier Christensen.

- Altfor optimistiske - Har klubben mislyktes når man må be supportere og sympatisører om hjelp?

- Jeg vært styreformann siden august, og det er ingen tvil om at både klubb og AS har vært altfor optimistiske i sin vurdering av inntektspotensialet. Det er tatt for lite høyde for at inntektsnivået vil falle. Helt klart, sier Henrik Christensen.

- Utover det er det ikke mer å si: Men hvis hovedaksjonæren sier han ikke vil støtte klubben lenger, så blir det vrient, legger han til.

- Hva vet du om Tor Olav Trøims framtid som VIFs hovedaksjonær?

- Nei, jeg kan ikke svare for verken hans eller noen av de andre aksjonærenes tanker, sier Christensen.

- De sju magre åra Når vi spør Åge Petter Christiansen om Vålerenga har mislyktes, svarer han:

- Norsk fotball og VIF har mislyktes når vi har kommet ut av de sju feite åra og nå er inne i de sju magre åra. Alle i norsk fotball har mislyktes med å forvalte den økonomien og den interessen vi fikk inn gjennom tv-avtalene. Så svaret mitt er ja, mener Åge Petter Christiansen.

Les også: Vålerenga kan forsvinne fra den norske toppfotballen innen ett år (krever innlogging)

VARSLER NY HESTEKUR: - VIF og norsk fotball har mislyktes, sier styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning
VARSLER NY HESTEKUR: - VIF og norsk fotball har mislyktes, sier styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning Vis mer