Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIFs supertalent vil gå i kompisens fotspor

Stengel om Møller Dæhli: - Det er gøy å se at han lykkes.

UNNER KOMPISEN SUKSESS: Vålerengas Herman Stengel (18) er selv et supertalent, og motiveres av at Mats Møller Dæhli (18) nærmer seg Cardiff og Premier League. Her fra dagens VIF-trening på Valle. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
UNNER KOMPISEN SUKSESS: Vålerengas Herman Stengel (18) er selv et supertalent, og motiveres av at Mats Møller Dæhli (18) nærmer seg Cardiff og Premier League. Her fra dagens VIF-trening på Valle. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer

VALLHALL ARENA: (Dagbladet): Samtidig som Herman Stengel (18) i dag gjennomførte økt nummer to med Vålerenga etter overgangen fra Stabæk, nærmer kompisen Mats Møller Dæhli (18) seg en overgang til Premier League-klubben Cardiff.

Det inspirerer Kjetil Rekdals nye stortalent.

- Ja, selvfølgelig. Det er veldig moro. Han er en god kompis av meg, så det er gøy å se at han lykkes. Det viser at det er mulig også for andre, sier Stengel til Dagbladet.

Tror på suksess De to kameratene har gått på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), spilt en rekke aldersbestemte landskamper sammen og var seinest i romjula på samme lag under en innendørsturnering.

INSPIRERER: Her ankommer Molde-spiller Mats Møller Dæhli den walisiske hovedstaden Cardiff på søndag. Hele Fotball-Norge venter nå på at overgangen blir endelig bekreftet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INSPIRERER: Her ankommer Molde-spiller Mats Møller Dæhli den walisiske hovedstaden Cardiff på søndag. Hele Fotball-Norge venter nå på at overgangen blir endelig bekreftet. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Til tross for deres unge alder, har begge allerede blitt vurdert som to av Norges største talenter i flere år. Etter fjorårssesongen vurderte også Stengel selv mulighetene for en utelandstilværelse, men valgte til slutt å forlate Stabæk til fordel for Vålerenga.

18-åringen legger imidlertid ikke skjul på hva det store målet er.

- Drømmen er å komme til utlandet, men først må jeg konsentrere meg om å komme inn på laget her i Vålerenga, så får vi ta det derfra, sier Stengel.

INSPIRERER: Kjetil Rekdal skryter av Ole Gunnar Solskjær, her på Cardiff-trening. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
INSPIRERER: Kjetil Rekdal skryter av Ole Gunnar Solskjær, her på Cardiff-trening. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Hans nye sjef, Rekdal, beskriver Stengel som en spiller med et svært stort potensial, og er klar på at den slepne midtbanespilleren fort kan gjøre drøm til virkelighet.

- Vi har kjempetro på Herman. Han må ta en dag av gangen, men vi skal gi ham den tiden han trenger for å forhåpentligvis komme seg ut av landet. Det betyr at han må jobbe knallhardt på treningsfeltet, og ikke gape for høyt med en gang. For ambisjonen og lysten ligger der, det vet vi, sier Rekdal.

- Helt unik
Rekdal har samtidig ingen problemer med å forstå hvorfor Stengel lar seg begeistre av overgangsryktene rundt kameraten.

- Så klart ikke. Møller Dæhli viser at det går an hvis du har et stort talent, jobber hardt og har marginene med deg, sier Rekdal, som selv har latt seg rive med av Ole Gunnar Solskjærs nystartede Cardiff-eventyr.

STORT TALENT: VIFs Herman Stengel har allerede opparbeidet seg god erfaring fra Adecco- og Tippeliga-spill med Stabæk. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
STORT TALENT: VIFs Herman Stengel har allerede opparbeidet seg god erfaring fra Adecco- og Tippeliga-spill med Stabæk. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

- Solskjær er i en egen liga, en egen klasse. Han har en «standing» i England som er helt rå. Det er neppe noen andre nordmenn som vil oppnå lignende så lenge vi lever, gjerne ikke noen gang. Det er helt unikt.

Etter å ha ledet Vålerenga gjennom årets to første treningsøkter, gleder Rekdal seg til å ta fatt på resten av sesongen. At Solskjær har forlatt Tippeligaen til fordel for Premier League, har bare gitt ham enda mer motivasjon.

- Jeg synes det både er morsomt og inspirerende at vi har en norsk manager i Cardiff. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre det bra, og at det ikke er den siste klubben han er manager for i Premier League, sier Rekdal.

SKRYTER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKRYTER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer