Vigdis vant for Byåsen

TRONDHEIM (Dagbladet): Landslagsjenta Vigdis Hårsaker (21) har vært med på alle dugnadene for å redde Byåsen. I går kunne hun og lagvenninnene endelig sprette sjampisen.

Norges Håndballforbund har bestemt at Byåsen Håndball Elite og Gjøvik og Vardal får fortsette i eliteserien, men under skjerpet overvåking.

At det lyktes å redde Byåsen, skyldes ikke minst det arbeidet Vigdis har gjort de siste ukene - utenfor banen.

- Vigdis tok initiativet - hun har gjort en imponerende innsats, sa Byåsen-leder Kari Solem da nyheten ble kjent i går.

- Det er smigrende. Jeg har stått på for klubben og vært med på det meste, sier Vigdis Hårsaker til Dagbladet.

I løpet av de siste ukene har hun fått tilbud fra et titall andre klubber, men Vigdis var aldri i tvil. Det er Byåsen hun vil spille for.

Sunn drift

Byåsens nye hovedsponsor, DnB, legger et sjusifret beløp i kassa, sammen med sponsoren PTL (Prosjekt og teknologiledelse AS).

- Avtalen danner grunnlaget for en sunn framtidig drift og dermed fortsatt toppseriespill. Klubben vil i løpet av få uker være gjeldfri, og inntektsgrunnlaget for 2002/03 vurderes som positivt, sier Byåsens styreleder Kari Solem.

Byåsen Håndball Elite skal i framtida være selvfinansierende, og det skal ikke tas opp ny gjeld. Inntektene skal brukes til sportslig utvikling.

14 lag

Verken Byåsen eller Gjøvik og Vardal får kjøpe eller leie inn spillere kommende sesong.

Beslutningen i Norges Håndballforbund gjør at eliteserien for kvinner vil inneholde 14 lag neste sesong.

JUBEL: I går kunne de skåle for egen dugnadsinnsats, Byåsen-jentene Vigdis Hårsaker (t.h.), Therese Fuglestad og Maren Villabø (bak). Klubben får fortsette i eliteserien.