Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vigen Hattestad tror ikke akillesskaden ødelegger

Vil gjenerobre sprinttronen i år.

SIKTER MOT TOPPEN IGJEN: Langrennsløper Ola Vigen Hattestad og resten av skieliten gjorde et duatlon test-skirenn på Sognefjellet tirsdag. Sprinteren satser på å gjenerobre verdenstronen denne sesongen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SIKTER MOT TOPPEN IGJEN: Langrennsløper Ola Vigen Hattestad og resten av skieliten gjorde et duatlon test-skirenn på Sognefjellet tirsdag. Sprinteren satser på å gjenerobre verdenstronen denne sesongen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Sist sesong luktet han på den. I år vil han gjenerobre den. Ola Vigen Hattestad (29) snakker om sprinttronen.

Vigen Hattestad hadde en meget god sesong sist sesong også. Det ble 2.-plass i sprintverdenscupen, 4.-plass i den individuelle VM-sprinten og 2.-plass i lagsprinten sammen med Petter Northug.

Med Kommende sesong er målet å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.

- Jeg var lenge med i vinter også, helt fram til Drammen, men det raknet litt mot slutten, sa Vigen Hattestad.

Litt raknet det nok. I hvert fall må også han erkjenne at den beste sprinteren sist sesong var svensken Emil Jönsson.

Tour de Ski er et annet mål for Ørje-løperen til vinteren. Han håper å kunne kvalifisere seg inn på det norske laget.

Skadet 29-åringen brukte mye tid på å slappe av etter at sesongen var over. Han tilbrakte mye tid i Slovenia sammen med kjæresten Katja Visnar, og han har fått tid til en ferieuke på Lanzarote.

En skadet akilles i venstre fot har gjort at han ikke har kunnet trent løping eller rulleski.

- Men jeg har trent bra likevel. Det er blitt mye tid på sykkelen. Tirsdag var jeg på rulleski igjen for første gang på en stund, og det gikk fint. Jeg er ikke bekymret. Det er lenge igjen til sesongen, og det er viktig ikke å overbelaste foten. Jeg er nødt til å være forsiktig. Det viktigste er å bli frisk til høstsesongen, sa Vigen Hattestad.

(NTB)