Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vigen Hattestad vant sprintcupen etter 59. plass

- Utrolig stort, sier han.

Ola Vigen Hattestad avsluttet med 59. plass i sesongens siste sprintrenn, men kunne likevel juble vilt og hemningsløst for seier.

For han gikk til topps i verdenscupen i sprint. Emil Jönsson, den eneste som kunne frata ham krystallkula, klarte heller ikke å få poeng i fredagens 3,3 kilometer lange sprint i Santa Caterina, og dermed var sprintcupen avgjort.

Svensken klarte riktignok å slå Vigen Hattestad i det siste rennet, men de sju sekundene svensken var foran betød ingenting, for han endte på 53. plass og var like sjanseløs i kampen om verdenscuppoeng som det Hattestad var i avslutningsrennet. 

- Selvsagt ville jeg heller ha slått Emil Jönsson i en skikkelig sprintfinale og vunnet verdenscupen enn den måten jeg vant på her, men jeg klarte jo nettopp det i Drammen, så jeg får være fornøyd med at det skjedde der, sa Ola Vigen Hattestad til NTB etter rennet og etter at seieren var sikret.

Pietro Piller Cottrer vant den 3,3 kilometer lange sprinten på hjemmebane, ett fattig tidel foran Tord Asle Gjerdalen. Tsjekkeren Martin Jaks klarte tredjeplassen, men alle kom fullstendig i skyggen av Ola Vigen Hattestad som vant sprintcupen.

Fryktelig 

- Det ble et fryktelig renn her i Santa Caterina, selv om jeg prøvde å åpne rolig. Det gikk rett og slett skikkelig dårlig i dag, og på vei inn mot mål hadde jeg ikke følelse i beina i det hele tatt. 

- Jeg ble nok litt lurt av høyden her, men det spiller ikke så stor rolle nå, for det var utrolig stort å vinne sprintcupen. Det har jo vært det store målet mitt denne sesongen, og jeg synes det er en fortjent seier, for jeg har vært veldig stabil hele sesongen, mente Hattestad.

VANT OGSÅ I DRAMMEN: Ola Vigen Hattestad vant sprintcupen i Italia i dag, med en 59. plass. Foto: Scanpix
VANT OGSÅ I DRAMMEN: Ola Vigen Hattestad vant sprintcupen i Italia i dag, med en 59. plass. Foto: Scanpix Vis mer

Han sa han synes det hadde blitt mye «stang-ut» i begynnelsen av sesongen, men i de siste rennene har det jevnet seg ut. 

- Jeg kan ikke si annet enn at det har gått veldig bra mot slutten, la han til.

Gøy 

- Det er klart det er enormt stort for meg å vinne denne cupen. Det er gøy å stå her nå og vite at jeg i øyeblikket er verdens beste sprinter på ski, sa Ola Vigen Hattestad.

Han sa han hadde tro på å kunne være med og kjempe om verdenscuppoeng i Santa Caterina da han sto på start. Han trodde også på det et stykke ut i løpet, men merket at det ble tungt mot slutten. 

- Jeg skjønte vel at det gikk mot seier i verdenscupen da jeg nærmet meg mål, for jeg så Emil Jönsson sto i målgården uten å juble. Det kunne jo ikke bety annet enn at jeg hadde vunnet, slo han fast overfor NTB.

Ingen sprint 

- Dette hadde ingenting med sprint å gjøre, sa Emil Jönsson som innrømmet at han var sjanseløs i kampen om sprintcupen. Han var den første til å gi Ola Vigen Hattestad en gratulasjonsklem. 

- Jeg trener hele året for å gå raskest mulig. Her måtte jeg faktisk gå og holde igjen hele tiden. Det var en merkelig følelse og en rar erfaring å dra med seg videre, sa svensken. 

- Det ble et fryktelig tungt løp, men jeg er ikke så skuffet, for jeg skjønte jo at det ikke ville holde for meg mot slutten, la han til.

Lørdag er det fellesstart i Santa Caterina. Om den nybakte verdenscupvinneren Ola Vigen Hattestad går er usikkert. 

- Jeg har lyst til å gå, men vet ikke. For å være helt ærlig, så har jeg vel ikke mye å gjøre i en slik fellesstart, men avgjørelsen om jeg går eller ikke, kommer jeg til å vente med, sa han til de norske pressefolkene i målområdet etter fredagens sprintavslutning.

Øvrige norske: 8) Petter Northug, 14) Simen Østensen, 15) Tor Arne Hetland, 40) Martin Johnsrud Sundby, 46) John Kristian Dahl, 50) Jens Arne Svartedal, 52) Eldar Rønning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media