Vikarens drømmekveld

HAUGESUND (NTB): Vanligvis tar Asbjørn Helgeland frispark for Haugesund. I hans gule kort-fravær la Rune Lothe ballen til rette to ganger, og smelte inn to perler som snudde kampen og førte til at Vålerenga ble sendt hjem med 1-3 i bagasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har egentlig ikke trent på frispark. Men jeg fikk drømmetreff begge gangene. Det var deilig, sa 27-åringen etterpå.

Lothe har bare scoret en gang tidligere i år, og kom ikke til nettkjenning en eneste gang i fjor. Men i dag sørget han for at publikum på Haugesund stadion fikk se en reprise, selv om stadion ikke har storskjerm. Begge skuddene var fra 25 meter, og begge forsvant opp i motsatt kryss, uten sjanse for Tore Krogstad i Vålerengas mål.

- Vi var utrolig tent foran kampen. Det var en slags skjebnekamp. Med tap ville vi vært sju poeng bak Vålerenga. Nå er vi ett bak, sa en strålende fornøyd tomålsscorer etter kampen.

Fortvilt bortetap

For Vålerenga var dette det sjuende strake bortetapet i årets eliteserie. Ikke ett poeng har Oslo-laget tatt på bortebane i årets serie, og målforskjellen er 7-20!

- Det er fryktelig. Denne gangen reiste vi til og med en dag i forveien for å rette på bortestatistikken. Men vi må nok reise enda tidligere, spøkte en skuffet Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

Han hadde vært optimistisk da Espen Haug ga bortelaget ledelsen etter bare fire minutter. Men så kom Lothes to fulltreffere før Morten Berre fastsatte sluttresultatet til 3-1 drøye 20 minutter før slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer