Vikarens drømmekveld

HAUGESUND (NTB): Vanligvis tar Asbjørn Helgeland frispark for Haugesund. I hans gule kort-fravær la Rune Lothe ballen til rette to ganger, og smelte inn to perler som snudde kampen og førte til at Vålerenga ble sendt hjem med 1-3 i bagasjen.

- Jeg har egentlig ikke trent på frispark. Men jeg fikk drømmetreff begge gangene. Det var deilig, sa 27-åringen etterpå.

Lothe har bare scoret en gang tidligere i år, og kom ikke til nettkjenning en eneste gang i fjor. Men i dag sørget han for at publikum på Haugesund stadion fikk se en reprise, selv om stadion ikke har storskjerm. Begge skuddene var fra 25 meter, og begge forsvant opp i motsatt kryss, uten sjanse for Tore Krogstad i Vålerengas mål.

- Vi var utrolig tent foran kampen. Det var en slags skjebnekamp. Med tap ville vi vært sju poeng bak Vålerenga. Nå er vi ett bak, sa en strålende fornøyd tomålsscorer etter kampen.

Fortvilt bortetap

For Vålerenga var dette det sjuende strake bortetapet i årets eliteserie. Ikke ett poeng har Oslo-laget tatt på bortebane i årets serie, og målforskjellen er 7-20!

- Det er fryktelig. Denne gangen reiste vi til og med en dag i forveien for å rette på bortestatistikken. Men vi må nok reise enda tidligere, spøkte en skuffet Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

Han hadde vært optimistisk da Espen Haug ga bortelaget ledelsen etter bare fire minutter. Men så kom Lothes to fulltreffere før Morten Berre fastsatte sluttresultatet til 3-1 drøye 20 minutter før slutt.

- Etter at vi tok ledelsen overlot vi initiativet til Haugesund. Det er rett og slett for dårlig. Jeg er veldig skuffet, sa Tjærnås.

(NTB)