Vikersund fikk VM i skiflyging 2012

(Dagbladet.no): VM i skiflyging 2012 skal arrangeres i Vikersund. Det ble klart under FIS-kongressen i Sør-Afrika i dag.

- Takk alle sammen for at dere har tro på oss. Velkommen til Vikersund 2012, sa en fornøyd Håvard Orsteen, president i organisasjonskomiteen.

- Vi skal lage en folkefest av de sjelden for hoppere, frivillige, sponsorer og ikke minst publikum. I kveld skal vi feire skikkelig, både i Cape Town og hjemme i Vikersund. Dette har over 1200 fantastiske frivillige jobbet for i mange år. I kveld har alle virkelig fått lønn for strevet, skrøt Orsteen.

Tsjekkiske Harrachov var også søker, men Vikersund slo dem i VM-kampen. Presidenten mener et VM i 2012 har stor betydning for både Vikersund og rekrutteringen til norsk hoppsport.

- VM på hjemmebane vil helt sikkert inspirere mange små hoppere, samtidig som det gir Vikersund mulighet til gjøre bakkene for hoppere i alle aldre enda bedre, forklarte Orsteen.

Med VM-tildelingen kan Vikersunds delegasjon i Sør-Afrika reise hjem med hele seks renn i kofferten. I tillegg til de to VM-rennene i 2012 ble det tidligere denne uken klart at Vikersund skal arrangere fire renn i løpet av to dager til vinteren.

Mesterskapet om snaue fire år blir fjerde gang Vikersund arrangerer verdensmesterskap i vinterens råeste sport, skiflyging. Både i 1977, 1990 og 2000 var Modum-bygda vertskap for verdens beste hoppere.

FIS-kongressen bestemte også torsdag at VM i nordiske grener 2013 skal arrangeres i Val di Fiemme, Italia. Schladming, Østerrike fikk alpin-VM, mens Voss VM i fristil samme års

FIKK VM: Vikersund-bakken i Buskerud blir arena for VM i skiflyging i 2012. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
FIKK VM: Vikersund-bakken i Buskerud blir arena for VM i skiflyging i 2012. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

VM i snowboard 2013 skal gå av stabelen i Stoneham, Canada.

(NTB)

Vikersund fikk VM i skiflyging 2012