- Vikersund tåler 212 meter

- For meg er målet å få hopplengder på 210 til 212 meter under skiflygings-VM 10. til 13. februar. Det mener jeg den nyombygde Vikersundbakken tåler, sier rennleder Torgeir Nordby til Dagbladet.

Verdensrekorden til Tommy Ingebrigtsen er 219,5 meter, satt i Planica sist vinter.

- Vikersundbakken er litt mindre enn mammutbakken i Planica. I Vikersund er høydeforskjellen mellom hoppet og sletta 126,23 meter. I Planica er høydeforskjellen 130 meter, sier Torgeir Nordby.

Juryen i skiflygings-VM består av tre mann: Paul Ganzenhuber, Østerrike (TD), Walter Hofer (FIS-manager) og Torgeir Nordby (rennleder).

- K-punktet i VM-bakken er 185 meter, jurylengden 207. Juryen skal sammenkalles ved hopp på 197 meter (95 prosent av jurylengden) eller mer. Hopp til K-punktet gir 120 lengdepoeng, sier rennleder Nordby.

VM-arrangementet blir spisset fram til avslutningsdagen søndag 13. februar.

- Fire hopp teller i kampen om VM-tittelen - to lørdag, to søndag. Lørdagen hoppes det etter v-cupreglementet med 50 løpere i første omgang og 30 i finaleomgangen. I søndagsrennet får bare de 30 som var med i lørdagens finaleomgang delta. Det vil si at bare 30 hoppere kan bli skiflygings-verdensmester, sier Torgeir Nordby.

Han kommer garantert til å være i vinden i Vikersund.

- Når det gjelder vindstyrken, tolererer jeg inntil fire sekundmeter hvis den er jevn. Tre vindmålere hjelper oss til å ta de riktige valgene. Én står på hoppet, én på kulen og én ved 185-metersmerket.