Vikersund vant kappløpet og gjorde som Amundsen i 1911 - heiste flagget på full mast

Jeg har ingen anelse om hvordan det føles å fly 250 meter på ski. Men det ser dritlekkert ut.

NY VERDENSREKORD: Peter Prevc hoppet 250 meter i Vikersund lørdag, og satte ny verdensrekord. - Jeg har ingen anelse om hvordan det føles å fly 250 meter på ski. Men det ser dritlekkert ut, skriver Morten P.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NY VERDENSREKORD: Peter Prevc hoppet 250 meter i Vikersund lørdag, og satte ny verdensrekord. - Jeg har ingen anelse om hvordan det føles å fly 250 meter på ski. Men det ser dritlekkert ut, skriver Morten P. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND (Dagbladet): Kappløpet om 250 meter på ski er over — norske Vikersund har slått slovenske Planica. Neste milepæl, og før eller siden vil noen grave enda dypere og gjøre det mulig, er 300 meter. Og dobbeltvondt for Slovenia og Planica, som har gravd ut bakken sin med mål om få det første 250-meters hoppet i mars - det var landets største skihopper som ga Vikersund rekorden.

Peter Prevc heter han.

Den første mannen på planeten Tellus med et skihopp på 250 meter.

I 69 HOPP var skiflyginga i Vikersund en ganske middels konkurranse. Når alt handler om a) verdensrekord og b)magiske 250 meter, er det ikke nok å hoppe 238, 5 meter (Anders Fannemel). For skiflyging er mer enn idrett på ekstremt høyt nivå — for å få din plass i historien er det ikke nok å bare være best.

Du må være banebrytende.

Slik sloveneren Peter Prevc nå er.

K-PUNKTET I VIKERSUND er flyttet fra 195 til 200 meter. Det forteller mye mer enn at den første røde streken du ser der nede i unnarennet er fem meter lenger ned i bakken, og at vinkelen på hellinga er fem prosent brattere. Flyttingen av K-punktet har vært en helt bevisst handling i kappløpet om å få det historiske første hoppet på 250 meter. For det er det skyflyging egentlig handler om — å bryte magiske grenser og sette historiske rekorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer