VIDERE: Heidi Weng tok seg sikkert videre i sprintprologen i Østersund. Hun kjemper sammen med Kari Vikhagen Gjeitnes om den siste plassen i VM-sprinten. Der har sistnevnte foreløpig tatt første stikk, da hun vant prologen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VIDERE: Heidi Weng tok seg sikkert videre i sprintprologen i Østersund. Hun kjemper sammen med Kari Vikhagen Gjeitnes om den siste plassen i VM-sprinten. Der har sistnevnte foreløpig tatt første stikk, da hun vant prologen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Vikhagen Gjeitnes tok første stikk i kampen om den siste plassen i VM-sprinten

8 sekunder foran Weng i prologen i Østersund.

Direkte 12.30: Følg verdenscupsprinten i Østersund!

ØSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Klokka 12.30 i dag starter utslagsrundene i verdenscupsprinten i Østersund. Generalprøven til VM-sprinten som kommer allerede på torsdag.

Ni norske jenter har fullført sprintprologen, der Kari Vikhagen Gjeitnes var best av alle. Hun gikk i mål til bestetid i prologen, 2.03 sekunder foran Maiken Caspersen Falla og 2.36 foran Celine Brun-Lie på andre- og tredjeplass.

I tillegg tok Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Heidi Weng seg videre.

Kampen om sprintplass Sistnevnte kjemper mot prologvinner Gjeitnes om å kapre den siste plassen i VM-sprinten. Foreløpig har Gjeitnes tatt første stikk.

- Jeg er ikke nervøs foran det som skal skje etterpå. Man får gå det man få gå i VM, og jeg får gå så mange distanser uansett at jeg blir ikke kjempeskuffa om jeg blir vraket, sier Heidi Weng etter løpet.

Videre forteller hun at det ikke er hennes favorittløype, løypa i Østersund.

- Jeg merket at beina stokket seg litt. Jeg er ikke så glad i fiskebein. Jeg tror det bare kan gå en vei, det er ikke nå jeg skal være i form, sier Weng.

Hun fortsetter:

- For min del har jeg vært i høyden og jeg pleier å gå veldig bra eller ikke fullt så bra og føle at jeg er litt dau etterpå. Jeg tror det blir bedre og bedre.

• Utslagsrundene starter klokka 12.30 og sendes på NRK1.