MÅ SONE TRE KAMPER: Vikings Makthar Thioune hevder han er uskyldig, men Viking vil ikke anke dommen.  Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
MÅ SONE TRE KAMPER: Vikings Makthar Thioune hevder han er uskyldig, men Viking vil ikke anke dommen. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

Viking anker ikke Thioune-straff

Må stå over tre kamper for rasismeanklager mot dommer.

Følg Tippeligaen i vårt Fotballstudio fra 15:30!

(Dagbladet): Vikingspiller Makhtar Thioune ble ilagt tre kampers karantene for sin oppførsel i etterkant av kampen mellom Brann og Viking forrige helg.

Thioune ble byttet ut i pausen etter å ha fått et gult kort av dommer Svein-Erik Edvartsen. Etter kampen kom en dresskledd Thioune med et verbalt utbrudd mot Edvartsen med presse og spillere i intervjusonen som tilhørere.

- Han er Norges dårligste dommer, og vi kan ikke spille fotball med en så dårlig dommer. Dessuten er det en personlig sak mellom meg og ham, og den omhandler rasisme, sa Thioune til C More.

- Han kom inn i garderoben da kampen var ferdig og skrek «rasismedommere» så hele mixed zone kunne høre det, sa Edvartsen til samme kanal.

Senere nektet Thioune for at han hadde kalt dommeren for en «rasismedommer». I dag bestemte likevel Viking seg for å ikke anke straffen, melder NRK.

- Vi har kommet fram til at vi ønsker å legge denne saken bak oss, og ikke gjøre noe mer ut av det. Vi konstaterer at det er litt forskjellig oppfatninger av det som har skjedd mellom de som var involvert, sier administrerende direktør i Viking Arne Larsen Økland til NRK.

Viking-trener Kjell Jonevret støtter Viking administrasjonen.

- Han synes straffen er streng, men han er innforstått med det, og har vært med i den beslutningen, sier Økland.