Vikings drømmestart i OBOS-ligaen

Viking åpnet med seier i Kongsvinger

Et ungt Viking-lag dro til med 2-0-seier over Kongsvinger i sin første kamp på nest øverste nivå i norsk fotball siden 1988-sesongen.

JUBEL: Tommy Høiland feirer sin 1-0-scoring i kampen mot Kongsvinger. Viking vant til slutt 2-0. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Tommy Høiland feirer sin 1-0-scoring i kampen mot Kongsvinger. Viking vant til slutt 2-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter 28 strake sesonger på øverste nivå endte med det med nedrykk etter den forrige. Rutinerte Bjarne Berntsen kom inn trener, og han har ryddet ordentlig i spillerstallen. Elleveren som startet mot Kongsvinger hadde en gjennomsnittsalder på like over 22 år.

Blant de mest rutinerte var spissnomaden Tommy Høiland, og jærbuen brukte ikke mer enn seks minutter før han sendte Viking i ledelsen. Høiland var regissør da han headet videre til kaptein Viljar Vevatne, som ordnet 2-0 fem minutter etter hvilen.

Bjarne Berntsen var aktiv på sidelinjen gjennom hele kampen, og Viking fikk med seg tre vel fortjente poeng med hjem til Stavanger.

Før kampen ble det avholdt en minnemarkering for Kongsvinger-spiller Adrian Ovlien, som døde forrige måned bare 20 år gammel.

Første stikk

Tre poeng ble det også til Vikings naboer fra Sandnes. Sandnes Ulf vant 2-1 over Strømmen. Niels Vorthoren og Kent Håvard Eriksen gjorde 1-0 og 2-0 etter pause, og det hjalp ikke at Strømmen reduserte ved Sindre Mauritz-Hansen åtte minutter før full tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer