Viking avkledd

Viking-trener Roy Hodgson forlot stadion uten å snakke med verken presse eller spillerne etter tapet mot Molde i går.

STAVANGER (Dagbladet): Laget har som mål å ligge i toppen, men ligger på 10. plass og har sluppet inn 12 mål på seks kamper.

-  Dette var bare skuffende av oss. Veldig skuffende, sier Peter Kopteff, som scoret til ingen nytte i går.

-  Det var et fint mål, men jeg orker ikke å snakke om det når vi tapte. Beklager. Jeg er bare veldig skuffet, sa en nedtrykt Kopteff etter kampen.

Trener Roy Hogdson var enda mindre snakkesalig. Ved kampslutt bare forsvant han, uten å snakke med verken presse eller spillergruppa. 40 minutter etter kampslutt ringer Dagbladet Hodgsons mobil for å få en kommentar.

-  Hei, det er fra Dagbladet.-  Jeg har ingenting å si til deg. Goodbye! sier Hodgson og legger på.

-  Bånnlag

Hjemmefansen trodde seieren var i boks da Peter Kopteff knallet inn sesongens flotteste Viking-mål et kvarter før slutt. Men så slapp hjemmelaget Molde til to scoringer på tre minutter. Det første etter manglende klarering i feltet, det andre på en kontring etter en feil av Thomas Pereira. Moldes sjanser var ikke mange, men kjempestore.

-  Dette er det dårligste vi har prestert i år. Vi er et bånnlag igjen, hvis vi fortsetter sånn. Vi leder 2- 1 i slutten av kampen, og så roter vi det til for oss. Det er utilgivelig, sier midtstopper Frode Hansen.

-  Det var mye som gikk galt i dag. Periodevis spiller vi bra, periodevis er vi verken her eller der. Det er fæle mål vi slipper inn, og så sliter vi også med å skape skikkelig offensivt trøkk, unntatt i en periode i første omgang, sier Egil Østenstad.

Trener Roy Hodgson har sagt at Vikings mål er å bli bedre enn i fjor, da det ble niende plass. Der ligger Viking nå.

-  Skal være i toppen

Styreformann Ole Rugland sier derimot at Viking skal være i toppen, og at Hodgson mener det samme.


-  Med andre ord: Fjerdeplass eller bedre?

-  Ja, Royal League eller Europacup-spill.

-  Så en 10. plass er ikke godt nok?

-  Nei, og det er vi enige om. Men det er helt greit at treneren har sin måte å ta ned forventningene på, sier Rugland.

Han har stilt ti millioner kroner til disposisjon for spillerkjøp, men klubben har ikke funnet noen som er gode nok. Stadig flere siddiser kommer til å kreve at pengene snart blir brukt.

UTEN EN TRÅD: Peter Kopteff og Hannes Sigurdsson var i dårlig forfatning i garderoben etter kampen. Kopteffs knallmål hjalp lite så lenge målene rant inn andre veien.
GIKK: Roy Hodgson ville ikke snakke med pressen etterpå.