Viking ber Brann feire hele uka

- Så kan vi ta sølvet.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Stabæk 2-1. Hjemmelaget hadde Peter Ijeh, og da nyttet det ikke at Stabæk mønstret Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho. Ijeh gikk utenpå alle, og sørget for fotballfest i Stavanger og gulljubel i Bergen.

Vestlandet dominerer Tippeligaen!

- Jeg er veldig stolt av spillerne mine. Stabæk var sjanseløse i 1. omgang og vi spilte en fantastisk kamp mot et bra lag, sier trener Uwe Rösler til TV 2.

Ber om Brann-fest

- Feir gullet, Brann, hele uka til ende! lyder oppfordringen fra Vikings midtbanestrateg Allan Gaarde til Dagbladet.no.

Dansken håper på en aldri så liten blåmandag for Brann neste helg, når Viking er motstander i bergen. For Viking jager sølvmedaljer og kan gjerne tenke seg en aldri så liten gjenytelse fra gullvinnerne lenger nord på Vestlandet.

- Vi har banket Brann to ganger hjemme i Stavanger i år. Men alt i alt fortjener Brann gullet, så slå dere løs i Bergen, gliser Allan Gaarde.

Viking gjorde som de ville med sølvutfordrer Stabæk i en time.

SCORET TO: Her kriger Peter Ijeh inn sitt andre for kvelden. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX
SCORET TO: Her kriger Peter Ijeh inn sitt andre for kvelden. Foto: ALF OVE HANSEN/SCANPIX Vis mer

-Vi jobbet fantastisk, og løp sinnsykt mye. Så dere noe til Alanzinho og Nannskog? spør Gaarde.

Ijeh-dobbel

Ijeh scoret to mål, og det første var en ren nytelse for alle fotballelskere. Fra 20 meter fyrte Ijeh av med høyrefoten, ballen steg og steg og sang i nettmaskene i lengste hjørne, helt oppunder vinkelen. Da reiste publikum seg og hyllet Vikings storscorer, kanskje klappet endog en og annen Stabæk-tilhenger.

Viking tok mkommandoen fra start, med høyt balltempo og enorm vilje. Løpsgiganten Jone Samuelsen ga aldri Alanzinho rom på Stabæks midtbane. Viking løp og kjempet Stabæk i senk. Trener Uwe Rösler har terpet vinnervilje, og Viking framstår som et kommende storlag. Alexander Ødegaard viser stigende form, og Allan Gaardes frispark er alltid farlig.

Ijeh kriget inn Vikings andre mål, men skulle blitt avvinket for offside.

- Klar offside

- Det er en soleklar offside og han står lenge i offside, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2.

- Det målet er ikke korrekt, men jeg ser ikke noe poeng i å snakke om det nå, for vi kunne scoret mange flere mål, sier Rösler.

Allan Gaarde er ikke helt fornøyd med Stabæk-spillere som han mener faller veldig lett. Dansken fikk et gult kort etter en løpsduell med Alanzinho.

- Han detter jo bare du kikker på ham. Når jeg er 90 kilo og han 45, kan det se litt voldsomt ut. Men han ville aldri ha fått gult kort om han hadde gjort det samme mot meg, mener Gaarde.

Han tror Viking nå har gode sjanser til å ta sølv.

- Vi møter to gode klubber i Brann og Vålerenga. Men vi har gitt oss sjøl sjansen, og skal gripe den, sier Gaarde.

- Enveiskjøring

Stabæk fattet nytt håp etter en scoring av Somen Tchoy. Men Stabæk våknet for seint, og må se at sølvmedaljene kanskje følger gullmedaljene og havner på Vestlandet. Men litt bedre uttelling på sjansene, kunne Viking ha utklasset Stabæk denne mandagskvelden.

Stabæks Daniel Nannskog mener kampen ble avgjort etter det voldsomme Viking-kjøret den første timen.

- Da var det enveiskjøring. Viking var veldig aggressive. Ballen gikk fra mann til mann i høyt tempo, akkurat slik som vi eide kampen i våroppgjøret på Nadderud. Kampen Stavanger var ingen katastrofe for oss, men Viking var det beste laget, sier Nannskog til Dagbladet.no.

GULL... EH, SØLVSKO: Alexander Ødegaard kysser støvlene til Peter Ijeh.
FEIRET I STAVANGER: Brann-supportere på Viking Stadion.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 687838308


Varnish cache server