Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viking: Ber om å beholde Kovacs

Toni Nhleko ber om å få beholde Peter Kovacs som sin faste makker. Trener Tom Prahl kan ikke love noe.

STAVANGER (Dagbladet): -  Peter er veldig god, og han gjør meg bedre. Jeg synes det er best å spille med ham, fordi han er en stor mann som er flink å holde på ballen. Han kan flikke videre til meg eller legge igjen til midtbanespillerne. Han vinner duellene, og jeg trenger bare å være der ballen lander. Jeg håper vi får utvikle oss sammen videre, sier Nhleko utvetydig.

Det er ikke sikkert at de får. Trener Tom Prahl vil ikke love at det lykkelige paret får fast følge i Vikings angrep.

-  Det kommer an på hva slags kamper vi skal spille. Hjemme, hvor vi må skape mye framover, er det en mulighet. Vi får se, sier Prahl.

-  Men Kovacs svekket vel ikke sine sjanser?-  Nei, sier svensken med et smil.

Forskjellen

Prahl fikk litt vekt av skuldrene sine med gårsdagens seier. Som han sier selv: Når du har gode folk i angrep, er det lett å være trener.

-  Vikings spisser utgjorde forskjellen i denne kampen, sier den slagne Molde-treneren Arild Stavrum.

Sørafrikanske Toni Nhleko var banens beste og skapte to mål helt selv. På det første løp han 40 meter, fintet vekk tre Molde-spillere og scoret.

LYKKEPARET: Ungarske Peter Kovacs og Sør-afrikanske Toni Nhleko koser seg etter moroa mot Molde. Men det er slett ikke sikkert de får fortsette samarbeidet på topp i Viking. Alle foto: Erling Hægeland
LYKKEPARET: Ungarske Peter Kovacs og Sør-afrikanske Toni Nhleko koser seg etter moroa mot Molde. Men det er slett ikke sikkert de får fortsette samarbeidet på topp i Viking. Alle foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Jeg kunne knapt tro det selv, sier han med gulltanngliset sitt.
 
Den andre sjansen snappet Nhleko opp på linja. Så stormet han inn i straffefeltet, lurte en forsvarer og skjøt.

Endelig satt inn

-  De gjorde en feil, og jeg straffet dem, sier mannen som nå er toppscorer for Viking.

Den andre halvdelen av gårsdagens superduo, ungarske Peter Kovacs, har ikke laget mål siden mai i fjor. I slutten av måneden ble han skadd ut sesongen. I vinter har han slitt både med å score og å få tillit hos Tom Prahl. I går ble han endelig satt inn fra start.

-  Jeg tenkte at dette er min sjanse, nå må jeg ta den, sier råsterke Kovacs.

Han nekter likevel for at han holdt på å gi opp.

-  Det er alltid vanskelig når man er ute, men det eneste man kan gjøre er å jobbe knallhardt.

Fra høyre

Serieåpninga har vært elendig for Viking, og i løpet av helga falt stavangerlaget ned på jumboplass i Tippeligaen. Lagkaptein Allan Gaarde forteller hvordan spillerne tok en samling i bånn.

-  Vi snakket om hva vi har gjort galt tidligere, og at alle må ta ansvar. Vi kan ikke skylde på andre enn oss selv. Dette var dagen hvor vi bare måtte vinne, sier dansken.

Den viktigste forskjellen i går, var ifølge Gaarde at Viking endelig skapte sjanser. Han er enig i at det i stor grad skyldes Kovacs på topp og Ødegaard på kant.

-  Det er viktig at vi har kanter som kommer til innlegg. I dag har vi innlegg fra høyre, det har vi ikke hatt før, sier lagkapteinen.

Da Molde reduserte til 2- 1, ble Allan Gaarde redd for at det skulle rakne. Han tenkte - og vi siterer dansken:

Like etter fjernet Toni Nhleko enhver tvil, men Viking ligger fortsatt langt etter topplagene. Og nå venter Stabæk i Bærum.

«For helvede. Ikke nu igen! Dette har vi prøvd før.»

LOVER INGENTING: Trener Tom Prahl.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling